Hlavní obsah

První hráč světa přišel kvůli koronaviru o start na olympiádě

Tokio/Praha

První hráč světového golfového žebříčku Španěl Jon Rahm přišel kvůli koronaviru o start na olympijských hrách. Pozitivní výsledek testu měl přitom i v červnu nedlouho předtím, než vyhrál major US Open. Ze stejného důvodu nebude v Tokiu startovat ani Američan Bryson DeChambeau, další člen elitní desítky.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Španěl Jon Rahm přišel kvůli koronaviru o start na olympijských hrách

Článek

Rahm musel dva týdny před US Open kvůli pozitivnímu testu odstoupit před finálovým kolem z turnaje PGA The Memorial v Dublinu, kde měl v čele náskok šesti ran. Koronavirus se u něj objevil i před odletem na olympijské hry stejně jako u šestého hráče žebříčku DeChambeaua.

Toho ve výběru USA vymění Patrick Reed, pokud projde covidovým protokolem. Rahma španělský golfový svaz nikým jiným nenahradí.

"Jsem hluboce zklamaný, že nebudu moci reprezentovat tým USA na olympijských hrách," uvedl DeChambeau, vítěz loňského US Open, v oficiálním prohlášení. V Japonsku měl startovat spolu s Collinem Morikawou, jenž před týdnem vyhrál British Open, Justinem Thomasem a Xanderem Schauffelem.

LOH TOKIO 2021

Olympijské hry 2021 s označením Tokio 2020 probíhají od 23. července do 8. srpna 2021. Letní olympiáda se koná bez diváků a v akci je 115 českých sportovců. Na olympiádě v Riu 2016 získali Češi deset medailí (jedno zlato, dvě stříbra a sedm bronzů).

Reed musí dnes a v pondělí absolvovat dva testy na koronavirus, a pokud bude mít negativní výsledky, může v Tokiu soutěžit. Šampion Masters z roku 2018 by tak navázal na svůj start při obnovené premiéře golfu pod pěti kruhy v Riu de Janeiro, v Brazílii v roce 2016 obsadil 11. místo.

První kolo olympijského turnaje je v Kasumigaseki Country Clubu na programu ve čtvrtek.

Reklama

Související témata: