Hlavní obsah

Bartyová po šokující porážce: Neměla jsem svůj den, chci zlato ve čtyřhře

Aktualizováno

Tenisová světová jednička Ashleigh Bartyová byla po vyřazení hned v prvním kole dvouhry na hrách v Tokiu zklamaná, že nebyla schopna určovat tempo zápasu. Uvedla, že neměla svůj den a ocenila výkon španělské soupeřky Sary Sorribesové, která je podle Bartyové vždy těžkým soupeřem. Australanka chce nyní zabojovat o zlato ve čtyřhře.

Foto: Edgar Su, Reuters

Světová jednička Ashleigh Bartyová

Článek

Bartyová si stěžovala, že se na kurtu necítila dobře. "Klíčem mé hry je dobré podání, které mi ale dnes nešlo. Byla jsem trochu nevyzpytatelná a udělala jsem příliš mnoho chyb," uvedla po prohře 4:6, 3:6.

Australanka se nyní chce soustředit na čtyřhru, v minulosti byla v deblovém žebříčku na pátém místě. Pár na olympijských hrách utvořila se Storm Sandersovou. "Vždy jsem si čtyřhru užívala a jsem ráda za šanci hrát se Storm v Tokiu. Je to skvělý člověk a z každé své příležitosti vytěží maximum," pochválila spoluhráčku.

I přes vyřazení ve dvouhře ale Bartyová považuje hry za úžasné. "Olympiáda je určitě odlišná oproti předchozím, ale možnost reprezentovat svoji zemi po boku nejlepších sportovců na světě je výjimečná," řekla.

V Tokiu měla možnost si popovídat například s krajany basketbalistou Pattym Millsem, fotbalistkou Sam Kerrovou nebo surfařkou Stephanie Gilmoreovou. "Austrálie má výjimečný tým, je mi ctí být jeho součástí," dodala Bartyová, která v nedávném finále Wimbledonu zdolala Karolínu Plíškovou a získala druhý grandslamový titul.

LOH TOKIO 2021

Olympijské hry 2021 s označením Tokio 2020 probíhají od 23. července do 8. srpna 2021. Letní olympiáda se koná bez diváků a v akci je 115 českých sportovců. Na olympiádě v Riu 2016 získali Češi deset medailí (jedno zlato, dvě stříbra a sedm bronzů).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články