Hlavní obsah

Zlín - Slavia 0:1Jeden gól a Slavia má další výhru. V lize neprohrála rekordních 47 zápasů v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
70. Kuchta 0 : 1
Záznam online reportáže

Mistrovská Slavia vstoupila do nejvyšší soutěže vítězstvím 1:0 na hřišti Zlína. Sešívaným vystřelil v neděli tři body přesným zásahem útočník Jan Kuchta ve druhém poločase. Obhájce titulu od loňského března neprohrál v nejvyšší soutěži rekordních 47 zápasů po sobě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalista Ubong Ekpai v souboji se zlínskými soupeři během utkání první ligy.

Článek
Fotogalerie

Slavia, která útočí na čtvrtý titul za sebou, nastoupila v základu bez reprezentantů Masopusta, Bořila, Holeše nebo Ševčíka. Postrádala i poslední akvizici Krmenčíka.

V úvodu musel mistr čelit velkému náporu domácích, z něhož se urodila tvrdá střela Hrubého do rukavic Koláře a hlavička Poznara nad.

Vršovický celek postupem času vyrovnal hru a získal mírnou převahu. Stanciův přímý kop z 28 metrů nebezpečí nepřinesl, Traorého střela ve 20. minutě zase o kousek minula břevno Dostálovy branky. Ve 37. minutě prokličkoval Stanciu zlínskou obranou, ale nezakončil přesně.

Po změně stran posílil ofenzívu Pražanů Schranz, ale vyjma průniku Oscara a jeho střely hledali slávisté skulinku ve zlínské obraně jen ztěžka. Hostům chyběla větší přesnost přihrávek a větší důraz směrem do šestnáctky.

Gólová akce přišla po jednoduché akci Oscara, který našel v šestnáctce Kuchtu, na jehož střelu do horního růžku byl Dostál krátký. Kuchta, který se v posledním ročníku díky 15 trefám podělil o korunu pro krále ligových střelců se sparťanem Hložkem, potvrdil, že se mu ve Zlíně daří. V lednu se tam hattrickem podílel na jasné ligové výhře Slavie 6:2.

Hned po něm mohl navýšit skóre Schranz po přihrávce Stancia, ale zlínský gólman ránu vyrazil mimo tyče. Hosté drželi otěže zápasu ve svých rukou i ve zbývající části utkání, domácí se v závěru dostali jen k hlavičce Poznara, která skončila mimo. Zlín za posledních 11 domácích zápasů v lize vyhrál se Slavií jediný. Mistrovskému celku podlehl v nejvyšší soutěži popáté za sebou.

1. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Slavia Praha 0:1 (0:0)
Branka: 70. Kuchta. Rozhodčí: Zelinka - Kotík, Dresler - Pechanec (video). ŽK: Conde - Trpišovský (trenér). Diváci: 4112 (omezený počet).
Zlín: Dostál - Vraštil, Cedidla, Procházka, Matejov (73. Simerský) - Hlinka, Conde (62. Janetzký) - Dramé (79. Tkáč), Hrubý (79. Fantiš), Reiter (73. Čanturišvili) - Poznar. Trenér: Kalivoda.
Slavia: Kolář - Bah, Kúdela, Kačaraba, Oscar - Traoré - Ekpai (60. Van Buren), Stanciu (90. Zima), Lingr (46. Schranz), Plavšič (73. Musa) - Kuchta (73. Samek). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: