Hlavní obsah

Nebyli jsme tak kompaktní, připustil po výhře ve Zlíně slávistický kouč Trpišovský. Kuchtovi věřil

Zlín

Nepodali zdaleka optimální výkon, ale roli favorita nakonec naplnili a tři body za výhru 1:0 si ze Zlína odvezli. Kouč slávistických fotbalistů Jindřich Trpišovský netají, že si vydřeného triumfu v úvodním zápase nového prvoligového ročníku nesmírně cení.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Slavie a jejich pozápasová děkovačka s fanoušky.

Článek

Jak se vám zamlouvalo utkání?

Jsme moc rádi, že jsme ho i vzhledem ke komplikacím, které nás v letní přípravě provázely, nakonec zvládli. Začátek vyšel lépe Zlínu, ale postupně jsme se dostávali do tempa. Hlavně do druhé půle jsme vstoupili skvěle. Povedlo se nám vstřelit vítězný gól. Až v několika závěrečných minutách jsme se zase nechali zatlačit. Do naší šestnáctky létalo dost centrů, ale s vysokými míči jsme si poradili.

Zaskočili vás Zlíňané něčím?

Dařily se jim kombinace. Podali velmi dobrý výkon. My jsme nebyli tak kompaktní jako obvykle. Proto jsem strašně rád, že jsme bodovali naplno.

Jak jste byl spokojený s letními posilami?

Plavšič byl aktivní, měl velmi dobrý pohyb. Připravil gólovou příležitost Oscarovi. Patřil k našim nejlepším hráčům. Ekpai se nějaký čas na hřišti rozkoukával. Pak se blýskl několika dobrými momenty. Po následné srážce s protihráčem však byl očividně otřesený a musel střídat. Hráči, kteří přišli na hřiště v průběhu zápasu, naši hru výrazně oživili. Platí to zejména o Schranzovi.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kanonýr Jan Kuchta ze Slavie se raduje z gólu.

Kuchta nebyl dlouho příliš vidět. Věřil jste, že zápas nakonec rozhodne?

Za bezbrankového stavu jsem rozhodně nepřemýšlel o tom, že bych ho vystřídal. Měl to těžké, domácí bránili velice dobře. Honza Kuchta však opět prokázal, že umí skórovat z každé pozice. Ta, z níž dal vítěznou branku, nebyla vůbec jednoduchá.

Mohou nastupovat Kuchta se Schranzem, jehož jste získali z Jablonce, v ofenzívě společně?

Rozhodně ano. Vždyť Ivan Schranz může hrát i pod ním nebo víc na straně hřiště. Rozhodovat se pokaždé budeme podle typologie nadcházejícího soupeře.

Sledoval jste zlínského záložníka Condeho, který si byl v Africe obnovit pracovní povolení, a nedávno se znovu připojil k mužstvu? Slavia o něj před časem usilovala...

Všiml jsem si ho. Na úvod se totiž prezentoval dvěma nepříjemnými skluzy. Dokud měl dost sil, patřil k lepším fotbalistům Zlína. Vyhrál hodně osobních soubojů. Pak se ale na něm projevil herní a tréninkový výpadek. Je to dobrý hráč, avšak teď o jeho angažování neuvažujeme.

Po delší době mohly být tribuny ligových stadionů slušně zaplněny. Jak se vám zamlouvala atmosféra na zlínské Letné?

Byla parádní díky fanouškům obou mužstev. Hrálo se večer a pod umělým osvětlením, což fotbalu jen prospělo. Prostředí bylo skvělé.

Kdy se k týmu připojí reprezentanti Masopust, Holec, Ševčík a Bořil, kteří dostali pro utkání ve Zlíně ještě volno?

Už v pondělí. A v pátečním ligovém duelu s Teplicemi je chci poslat aspoň na nějakou dobu na hřiště, aby se do toho před vstupem do Ligy mistrů zase dostali. S výjimkou Bořila, jenž si ještě léčí zranění z evropského šampionátu.

Máte na marodce i další hráče?

Se zdravotními problémy se potýkají také Hromada a Olayinka. Ostatní jsou v pořádku, a mě čekají docela příjemné starosti. Zdaleka ne všichni hráči se totiž vejdou aspoň na lavičku.

Reklama

Související témata: