Hlavní obsah

Část fanoušků Sparty rasisticky hučela na našeho obránce! Sigma odsuzuje projevy vůči Poulolovi

Olomouc
Aktualizováno

Počet diváků v hledišti je stále omezený, přesto jsou s nimi problémy. Fotbalová Olomouc odsoudila rasistické hučení části fanoušků Sparty na hráče tmavé pleti Florenta Poulola v sobotním utkání úvodního ligového kola. Čtyřiadvacetiletý defenzivní hráč Sigmy chtěl odejít ze hřiště, ale díky podpoře spoluhráčů nakonec zápas dohrál. Hanáci vydali stanovisko na svém webu. Incident zaznamenal ve své zprávě o utkání technický delegát Ladislav Kruliš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Florent Poulolo ze Sigmy Olomouc a Ladislav Krejčí ze Sparty.

Článek

Bylo znát, jak moc je rozčílený. Rozhodčí Pavel Orel měl co dělat, aby obránce Sigmy udržel na hřišti. Florent Poulolo chtěl v 80. minutě odpochodovat ze hřiště poté, co na něj část domácích fanoušků bučela.

„Jsem zklamaný, že se tato událost vůbec stala. V první chvíli jsem byl velmi rozzlobený a měl jsem tendenci dokonce odejít ze hřiště. Kapitán a další spoluhráči mě ovšem podpořili. Řekli jsme si, že zápas dohrajeme. Jsme profesionálové a chceme se soustředit pouze na fotbal," líčí Poulolo na webu olomouckého klubu.

"Kategoricky odsuzujeme jakékoliv rasistické projevy na fotbalových stadionech. Takovým projevům byl v sobotu na Letné vystaven náš hráč Florent Poulolo. V 80. minutě část fanoušků Sparty rasisticky hučela na olomouckého obránce. Tyto projevy nejsou v žádném případě v moderní společnosti akceptovatelné. Klub vyjadřuje Florentovi veškerou podporu a pochopení," stojí Sigma za rodákem z Martiniku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Florent Poulolo ze Sigmy Olomouc.

Olomoucký klub vyzývá příslušné orgány, aby v součinnosti s domácím klubem vyšetřily nepřijatelný incident a byly z něj vyvozeny patřičné důsledky.

"Těší nás, že fanoušci opět mohou navštívit ligové stadiony ve větším počtu. Přítomnost tisíců fanoušků povzbudila oba týmy ke kvalitním výkonům. Jsme rádi, že viděli na úvod soutěže povedené fotbalové představení. Výborný dojem z utkání bohužel kazí nevybíravé chování části sparťanských fanoušků, kteří v 80. minutě utkaní zbytečně častovali Florenta Poulola rasistickými urážkami a hučením," zdůrazňuje Sigma.

Foto: Sport.cz

Fotbalisty Olomouce posílil francouzský obránce Florent Poulolo.

Duel, který sledoval omezený počet 7235 diváků, Sigma prohrála 2:3.

Podle předsedy komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR Radka Příhody sudí Orel incident řešil. "Mám informaci, že rozhodčí říkal čtvrtému, aby to vyhlásili. Řešilo se to, což je zaznamenané v zápise o utkání, technický delegát LFA tam problém uvedl. Pokud rozhodčí přeruší utkání, tak to napíše i on do zápisu o utkání. Popíše situaci, co on s tím dělal," vysvětluje Příhoda.

Rozhodčí podle něj přesně vědí, jak v podobných situacích postupovat. "Mají na to manuál. Pokud byn se bučení opakovalo jednou dvakrát, může dojít k přerušení a poté i ukončení utkání. Ale to už se bavíme o extrému," dodává nový šéf komise.

Reklama

Související témata: