Hlavní obsah

Skvěle! Seemanová i Horská postoupily na svých tratích do semifinále

Aktualizováno

Plavkyně Barbora Seemanová a Kristýna Horská postoupily z rozplavby na olympijských hrách v Tokiu do úterního semifinále. Jednadvacetiletá Seemanová na kraulařské dvoustovce skončila s časem 1:56,38 na sedmém místě. O dva roky starší Horská v polohovém závodu na 200 metrů výkonem 2:12,21 obsadila poslední postupovou 16. pozici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plavkyně Barbora Seemanová se zlatou medailí z ME 2021 v Budapešti.

Článek

Seemanová o 11 setin sekundy zaostala za vlastním českým rekordem, který vytvořila letos v květnu při triumfu na mistrovství Evropy v Budapešti. V Tokiu rodačka z Prahy vyhrála třetí ze čtyř rozplaveb a byla celkově nejlepší ze všech Evropanek.

Rychlejší byly jen ve druhé rozplavbě obhájkyně triumfu Američanka Katie Ledecká, Kanaďanka Penny Oleksiaková a Australanka Madison Wilsonová a ve čtvrté dnešní přemožitelka Ledecké z ranního finále čtyřstovky Ariarne Titmusová z Austrálie, další Kanaďanka Summer McIntoshová a Číňanka Jang Ťün-süan.

Horská skončila ve čtvrté rozplavbě sedmá a o 40 setin sekundy si vylepšila osobní rekord z listopadu loňského roku z Taškentu. Za českým rekordem Barbory Závadové ze srpna 2018 z mistrovství Evropy v Glasgow zaostala o 56 setin sekundy.

Foto: Sport.cz

Kristýna Horská na archivním snímku.

Před sedmnáctou Maďarkou Dalmou Sebestyénovou měla Horská náskok 21 setin sekundy. Sebestyénová obsadila páté místo ve druhé rozplavbě, v které byla i vítězka Kate Douglassová z USA (2:09,16).

Pro Seemanovou i Horskou to bylo druhé představení pod pěti kruhy. V sobotu plavaly ve štafetě na 4x100 metrů volný způsob, v které spolu s nimi startovaly Barbora Janíčková a Anika Apostalon. České kvarteto obsadilo předposlední 14. místo.

Reklama

Související témata: