Hlavní obsah

Bookmakeři věří v postup Rapidu, fanoušci sázejí hromadně na Spartu

Chystají se na duel podzimu. Ve středu čeká fotbalovou Spartu na domácím hřišti odveta proti Rapidu. Úvodní zápas druhého předkola Ligy mistrů sice ovládl vídeňský celek, dá se ale očekávat, že se Letenští z chyb ve Vídni dostatečně poučili a na domácí půdě zaberou. Velkou motivací také může být nepovedený zápas Rapidu v úvodním zápase rakouské ligy proti Hartbergu. Bookmakeři v zápase favorizují Spartu, šance na postup ovšem vidí spíše na straně Rapidu.

To je na profilicenci, chválil trenér Pavel Vrba Bořka Dočkala za zhodnocení hry RapiduVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sázkaři jsou optimističtí, bookmakeři už méně. „Sparta začala v prvním zápase ve Vídni skvěle. Dala gól a měla i další šance. Jenže je neproměnila a pak si zavařila vlastní pasivitou," soudí Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu. Rapid si tak do Prahy přivezl náskok 2:1.

„Rapid v úvodu zápasu připomínali spíš fotbalové ‚raubíře' z Ostrovů. Tvrdostí Spartu zaskočil. Postupem času ale přidal pořádnou porci fotbalovosti, což stvrdil krásnými góly záložník Knasmüllner," přidává další hodnocení Urbanec.

Sparta věří, že dostane odvetu s Rapidem pod kontrolu. Trénovali letenští penalty?Video: Sport.cz

Podle jeho kurzů by měla Sparta mít na Letné k vítězství blíž, k postupu jí to podle čísel ze sázkových kanceláří stačit nebude. Kurz na postup Sparty 2,45:1 - kurz na postup Rapidu 1,55:1.

Více nadějí dávají Spartě sázkaři. „Podle sázkařů mizerná série Sparty v pohárových kvalifikacích skončí. 94 % jich tipuje výhru ve středečním duelu a 80 % tiketů je u nás vsazeno na postup," bilancuje Urbanec.

„Letenští budou proti Rapidu dohánět ztrátu z prvního duelu, ve kterém domácí tým především v druhé polovině dominoval. Sparta má přesto daleko větší potenciál, než jakým se ve Vídni prezentovala. Rapidu se navíc v úvodním zápase rakouské ligy nepodařilo porazit průměrný Hartberg," poznamenává Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Foto: sparta.cz

Fotbalisté Sparty před duelem s Rapidem ve Vídni.

„Trenér Vrba bude mít k dispozici téměř všechny hráče a bylo by překvapením, kdyby Sparta nepostoupila do další fáze kvalifikace," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„V odvetě by Sparta měla být na koni, Rapid venku nebude tak silný jako doma. Vrba a jeho zkušenosti by měly přetáhnout vítězství na stranu letenských. Ale kurz 1,9 není žádná tutovka, výkony Sparty z poslední doby nejsou úplně přesvědčivé. Účast v základní skupině Evropské ligy je na dosah, ale ještě ji Vrba v hrsti nemá," přidává se Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Hodně se u její kanceláře sází nejen na postup Sparty, ale třeba také, že padnou alespoň tři branky (1,64).

Reklama

Související témata: