Hlavní obsah

Výzva pro Mrázka! V Carolině končí, o post jedničky se popere v Mekce hokeje. Míří tam i Kämpf

V hokejovém světě není moc prestižnějších adres, a ne každému se poštěstí chytat za Toronto, kde je pro fanoušky hokej takřka náboženstvím. Český brankář Petr Mrázek takovou šanci dostane. Maple Leafs s devětadvacetiletým rodákem z Ostravy, který se stal po uplynulé sezoně nechráněným volným hráčem, podepsali tříletý kontrakt s průměrným ročním platem 3,8 milionu dolarů. Celkem si tedy vydělá 11,4 milionu dolarů. Do stejného klubu míří i další Čech útočník David Kämpf, jenž mění v NHL dres vůbec poprvé a s Torontem podepsal dvouletou smlouvu na tři miliony dolarů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový brankář Petr Mrázek.

Článek

Pro Mrázka bude Toronto čtvrtým klubem v NHL. Debutoval v ní v dresu Detroitu, po krátké anabázi ve Philadelphii strávil poslední tři sezony v Carolině, v níž mu vypršela dvouletá smlouva na 6,25 milionu dolarů. Nyní si tak finančně polepší...

V uplynulé sezoně Mrázek vinou zranění odchytal jen 12 utkání v základní části s průměrem 2,06 obdržené branky na zápas, úspěšností zákroků 92,3 procenta a třikrát udržel čisté konto. V play off měl ze dvou duelů průměr 3,9 a úspěšnost 87,3.

V Torontu by se měl poprat o místo jedničky s Jackem Campbellem, jenž v minulém ročníku vytlačil z branky Frederika Andersena. Dánský brankář zamířil jako náhrada za Mrázka právě do Caroliny, s níž se domluvil na dvouleté smlouvě na celkem devět milionů dolarů. V Torontu nebude pokračovat ani český gólman David Riitich, jenž se rovněž stal nechráněným volným hráčem.

V klubu by se ovšem měl Mrázek sejít s útočníkem Davidem Kämpfem. Ten zatím v NHL hrál jen za Chicago, se kterým v roce 2017 podepsal první smlouvu. V průběhu čtyř sezon odehrál odchovanec Chomutova ve slavné soutěži 235 utkání, ve kterých vstřelil 17 branek a přidal 41 asistencí. V play off přidal gól v devíti utkáních. Předešlá smlouva mu ročně zajišťovala plat milion dolarů, v novém působišti si o polovinu polepší.

Reklama

Související témata: