Hlavní obsah

Nemůžete mít všechno, řekl Djokovičův přemožitel

Nemůžete mít všechno, komentoval německý tenista Alexander Zverev fakt, že v semifinále olympijského turnaje v Tokiu právě připravil Srba Novaka Djokoviče o šanci na takzvaný Golden Slam. Letošní suverén Djokovič byl na nejlepší cestě stát se prvním mužem v historii, který by v jednom roce ovládl všechny čtyři grandslamy a k tomu i olympijské hry.

Foto: Patrick Semansky, ČTK/AP

Německý tenista Alexander Zverev

Článek

"Na jednu stranu je mi ho líto, ale on vyhrál 20 grandslamů a nemůžete mít všechno," prohlásil Zverev po třísetové výhře, zatímco poražený Djokovič odešel do šatny, aby se po více než dvouhodinovém boji připravil na semifinále smíšené čtyřhry. Naposledy ho v polovině května zdolal Rafael Nadal ve finále antukového turnaje v Římě, pak srbský tenista ovládl Roland Garros i Wimbledon.

U sítě po mečbolu čtyřiadvacetiletý Němec soupeři řekl, že ho považuje za největšího hráče všech dob. "Dokážu si představit, jak se cítí. Ale já jsem teď šťastný, že jsem ve finále," řekl bývalý svěřenec Ivana Lendla. "Vypadalo to, že ho tady nikdo neporazí," dodal Zverev na adresu světové jedničky.

Foto: Patrick Semansky, ČTK/AP

Novak Djokovič si finále tenisové dvouhry nezahraje

První set se mu přitom vůbec nepovedl, prohrál ho 1:6. Pak ale přišel velký obrat. "Hrál jsem jeho hru, ve výměnách měl navrch. Tak jsem musel něco změnit. Zkusil jsem při úderech přitlačit, být agresivnější, dominovat," konstatoval vítěz Turnaje mistrů z roku 2018, který Djokoviče porazil potřetí v kariéře.

Zlato z mužské dvouhry ještě Německo nemá, před 21 lety prohrál Tommy Haas ve finále v Sydney s Jevgenijem Kafelnikovem. Na ruského soupeře narazí v neděli i Zverev, utká se s Karenem Chačanovem. "Je super, že přivezu do Německa medaili. Tady nehrajete za sebe, ale za celou zemi, za všechny ty lidi, kteří se dívají a fandí vám. Ale ještě mi zbývá jeden zápas," řekl Zverev.

Reklama

Související témata: