Hlavní obsah

Teplice - Slavia 1:3Schranz dostal šanci ve slávistické základní sestavě a v Teplicích se zaskvěl hattrickem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Schranz 0 : 1
43. Černý 1 : 1
45. Schranz 1 : 2
81. Schranz 1 : 3
Záznam online reportáže

Teplice
Aktualizováno

Mistrovská Slavia pokračuje ve vítězném ligovém tažení. V prologu k druhému dějství nového ročníku nejvyšší domácí soutěže vyhrála díky hattricku prázdninové posily Ivana Schranze v Teplicích 3:1, takže se patřičně naladila na kvalifikační duel o Ligu mistrů. Ten ji čeká ve středu v Budapešti proti tamnímu Ferencvárosi. Nálada v mistrovském táboře je skvělá, Slavia natáhla sérii ligových duelů bez prohry už na 48 zápasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivan Schranz ze Slavie a jeho gólová hlavička, brankář Teplic Tomáš Grigar se natahuje marně.

Článek
Fotogalerie

Dvaadvacet minut vydržely Teplice zodpovědně bránit a plnit defenzivní úkoly, stačilo však jedno zaváhání a už s nimi bylo zle. Nová slávistická akvizice Schranz hned v první příležitosti dokázala, proč o něho v Edenu tolik stáli.

Pravdou sice je, že parádnímu centru Oscara předcházelo zaváhání domácího Knapíka, balon však liberijský legionář poslal do Grigarovy šestnáctky parádní. A hlavičkující slovenský legionář Schranz potvrdil, že ve Slavii bude gólů stejně lačný, jako na předchozích štacích v Českých Budějovicích a Jablonci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivan Schranz ze Slavie oslavuje s Petarem Musou gól během utkání v Teplicích.

A v nastaveném čase první půle to potvrdil zase a opět za přispění dvorního nahrávače Oscara.

Však se také po jeho druhé trefě smál brankář Pražanů Kolář na celé kolo. Aby ne, když jeho tradičně se opakující minela mohla hostům přivodit komplikace. Slávistický gólman si místo odkopu zbytečně pohrával s míčem, atakující Ledecký ho o něj obral a Černému nedělalo sebemenší problém trefit opuštěnou bránu a vyrovnat.

Obhájce titul přitom nemusel podobnou zápletku připustit, protože hned po vedoucím gólu se nabídly Bahovi a poté Plavšičovi slibné příležitosti, aby vedení zvýšili. Neuspěli, takže po kiksu Koláře bylo na Schranzovi, aby hrozící komplikace odmítl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Teplice v bitvě o ligové body s pražskou Slavií.

Po změně stran se během čtvrthodiny nabídlo Slavii hned několik šancí, aby si vedení pojistila. Navrátilci z bundesligového hostování Musovi hned dvě stoprocentní, ale ani v jedné proti Grigarovi neuspěl.

Na opačné straně ovšem hlavičkující Černý rovněž ne, neboť Kolář svou chybu z první půle reflexivním zákrokem odčinil. A protože v příležitosti ještě větší selhal i střídající Kodad, mohly se Teplice rozloučit s představou, že by Slavii obraly o body.

Zvlášť když Schranz byl při premiérovém startu v základní sestavě při mimořádné chuti, což devět minut před koncem dokázal završením hattricku. Stačilo, aby Laňka zaváhal a muž zápasu po přihrávce Olayinky výhru svého nového týmu pečetil.

Fotbalová Fortuna liga - 2. kolo:
Teplice - Slavia 1:3
Branky: 43. Černý - 22., 45.+1, 81. Schranz. Rozhodčí: Pechanec - Hájek, Horák - Hrubeš (video). ŽK: Laňka, Chlumecký, Jukl - Zima, Ševčík. Diváci: 7745.
Teplice: Grigar - Laňka, Knapík, Chlumecký, Hyčka (84. Hasil) - Mareček, Jukl - Černý (84. Švanda), Trubač (76. Kodad), Moulis (61. Mareš) - Ledecký (76. Krunert). Trenér: R. Kučera.
Slavia: Kolář - Bah (76. Sima), Kačaraba, Zima, Oscar - Traoré (63.Holeš) - Schranz, Stanciu (83. Tecl) Ševčík, Plavšič (63.Masopust) - Musa (63. Olayinka). Trenér: Trpišovský.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice