Hlavní obsah

Krejčíková, Siniaková - Bencicová, Golubicová 7:5, 6:1Češky mají zlato! Siniaková s Krejčíkovou vybojovaly historický triumf

roj, novSport.cz
Aktualizováno

Fantazie! Česká republika slaví první tenisové zlato z olympijských her. Po sobotním stříbru Markéty Vondroušové ve dvouhře vybojoval pár Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková medaile nejcennější, když ve finále čtyřhry zdolal švýcarskou dvojici Belinda Bencicová, Viktorija Golubicová 7:5, 6:1. Postaral se tak o první český tenisový olympijský triumf v historii, v Československé éře na něj dosáhl pouze Slovák Miloslav Mečíř. Česká výprava v Tokiu slaví už čtvrtou zlatou medaili.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

České hráčky Kateřina Siniaková (vlevo) a Barbora Krejčíková pózují se zlatými medailemi.

Článek
Fotogalerie

Bencicová už slavila zlato po sobotním finále ve dvouhře a s velkou chutí nastoupila i do nedělní čtyřhry.

Švýcarky byly obzvlášť na začátku utkání velmi nepříjemné, záhy si dokonce vypracovaly brejkbol. Krejčíková však čtyřmi esy v jednom gamu hrozbu odvrátila a oba týmy udržely svůj servis až do koncovky první sady.

Foto: Mike Segar, Reuters

České tenistky Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková se radují z olympijského triumfu

Bencicová s Golubicovou zkoušely české favoritky rozhodit častými loby, ale zkušené Češky si větší agresivitou a lepší hrou na síti postupně vynutily převahu. A za stavu 5:5 se jim podařilo soupeřky poprvé brejknout při servisu Golubicové. Následně proměnily hned první setbol a vysněný olympijský triumf byl zase o něco blíž.

Ve druhé sadě už Krejčíková se Siniakovou dominovaly, hned čtyřikrát sebraly Švýcarkám podání a po hodině a 26 minutách dokázaly proměnit pátý mečbol v utkání, když Golubicová při úderu uklouzla a poslal míček do autu.

XXXII. letní olympijské hry v Tokiu:
Tenis:
Ženy:
Čtyřhra - finále:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Bencicová, Golubicová (Švýc.) 7:5, 6:1.

Reklama