Hlavní obsah

Pecka pro hokejovou extraligu! Přestup léta už je hotový

Při vší úctě k Jaromíru Jágrovi, který se se svým Kladnem dokázal po roce vrátit do hokejové extraligy, bude mít tuzemská nejvyšší soutěž v příští sezoně jinou největší hvězdu. Stane se jí pětatřicetiletý centr David Krejčí, který po ohlášeném konci kariéry v NHL posílil Olomouc!

Foto: Profimedia.cz

David Krejčí po konci v Bostonu posílil Olomouc.

Článek

„Je to historická událost. Pro nás, pro město, Olomoucký kraj i pro celou extraligu. David Krejčí je osobnost, kterou extraliga vždy ráda přivítá. Je úžasné, že hráč takového kalibru bude oblékat dres s kohoutem na prsou, což je jistě skvělá zpráva i pro naše výborné fanoušky," raduje se z příchodu šternberského rodáka generální manažer Olomouce Erik Fürst.

Krejčí se do klubu, který jej do velkého hokeje uvedl, vrací po dlouhých dvaceti letech. Vítěz Stanley Cupu s Bostonem z roku 2011 si českou extraligu dosud zahrál jen v sezoně 2012/13, kdy v době výluky NHL oblékal dres Pardubic.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HC Olomouc (@hcolomouc)

Krejčí v základní části NHL odehrál za 15 sezon 962 zápasů, dalších 156 přidal v play off. Všechny v dresu Bostonu, který si jej vybral v roce 2004 jako celkově 63. hráče draftu. S 854 kanadskými body v základní části a play-off je na historicky čtvrtém místě českých hráčů. Lépe jsou na tom pouze Jaromír Jágr, Patrik Eliáš a Milan Hejduk.

„Čísla mluví za vše. Je obdivuhodné, co David v NHL dokázal. Každý trenér by takového hráče chtěl mít ve svém týmu. Jsem přesvědčen, že nás svou kvalitou i zkušenostmi posune zase o stupínek výše," neskrývá nadšení z Krejčího příchodu trenér Hanáků Jan Tomajko.

„Od konce sezony, kdy jsem přemýšlel o své budoucnosti, vyšlo najevo, že musím udělat těžké rozhodnutí pro svou rodinu a pro sebe, V tomto bodě své kariéry a života se musím vrátit do České republiky a hrát před svou rodinou, která se obětovala, aby mi pomohla dosáhnout svých snů o NHL," vysvětlil Krejčí v minulém týdnu na webu Bostonu, proč se rozhodl Medvědy, za něž hned dvakrát vyhrál kanadské bodování play off NHL (2011 a 2013), opustit.

„Chci hrát před svými rodiči, bratrem a přáteli. Chci, aby mé děti žily tam, kde jsem vyrostl a trávily čas s českými členy rodiny, kteří je mají rádi. A získávaly vzpomínky na celý život," dodal účastník dvou olympijských her a tří světových šampionátů.

Reklama

Související témata: