Hlavní obsah

Kúdela sice o Ligu mistrů hrát nemůže, přesto si byl společně s trenéry Ferencváros obhlédnout

Praha

Nebude to pro fotbalisty Slavie ve středečním večeru u Dunaje vůbec snadná konfrontace. Pozorovatelé z Edenu Jaroslav Köstl a Marcel Šťastný na to po shlédnutí kvalifikačního duelu budapešťského Ferencvárose s Žaligirisem Vilnius kouče Trpišovského upozorňovali, on sám se o tom v sobotu přesvědčil. Přesto jsou trenéři Slavie přesvědčeni, že jejich tým je schopen 3.kvalifikační kolo Ligy mistrů s maďarským šampionem zvládnout a do další fáze kvalifikace postoupit.

Fotbalisté Slavie odletěli do Budapešti na 3. předkolo Ligy mistrů proti FerencvárosiVideo: SK Slavia Praha

 
Článek

„Samozřejmě musíme podat nadstandardní výkon. Už třikrát jsme si ale podobné zápasy prožili, takže dobře víme, že jde o všechno," připomínal Trpišovského asistent Zdeněk Houštecký, který se byl společně s trenérem a Ondřejem Kúdelou v sobotu v Budapešti na ligovém duelu Ferencvárose podívat. A zažili překvapení, neboť maďarský mistr posledních tří sezon prohrál doma 1:2 s pátým týmem minulého ročníku Kisvárda FC.

Kúdela samozřejmě nemůže ani v jednom zápase proti Maďarům nastoupit, protože si ještě odpykává trest, který nad ním vynesla UEFA po jarním incidentu v osmifinále Evropské ligy se skotskými Rangers. K Dunaji se jel společně s trenéry podívat na Ferencváros jako zástupce hráčů.

„V ofenzivě má Ferencváros skvělou kvalitu, v defenzivě se ovšem objevují okénka. Budeme se jich snažit pochopitelně využít," připomněl Houštecký, že maďarský soupeř je v obraně zranitelný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Asistent trenéra Slavie Praha Zdeněk Houštecký

„Bude to ovšem těžký zápas. Ferencváros se stal stejně jako my v posledních třech letech pokaždé mistrem, loni si zahrál základní skupinu Champions League. My jsme ale dva ligové zápasy nového ročníku zvládli a ze soupeřových hřišť přivezli šest bodů, takže jsme na středeční kvalifikační utkání dobře naladěni," nechal se slyšet před odletem do Budapešti rumunský legionář v dresu Slavie Nicolae Stanciu.

„Každá výhra je pro mužstvo pozitivní," přitakával asistent Houštecký a netajil, že celý realizační tým českého mistra má před vstupem do kvalifikace o Champions League zamotanou hlavu.

„Příjemně, protože v kádru je velká konkurence a hráči bojující o základní sestavu se v prvních dvou ligových zápasech parádně předvedli," připomněl výtečné výkony slovenské prázdninové akvizice Schranze i třeba liberijského fotbalisty Oscara v pátek v Teplicích.

„Proto máme hned několik variant sestavy, nad kterými přemýšlíme. Zvláště když máme k dispozici všechny hráče, které jsme napsali na soupisku pro Ligu mistrů," říkal ještě před odletem asistent Houštecký.

První zápas 3. překola Ligy mistrů mezi Ferencvárosem Budapešť a Slavií se hraje ve středu ve 20 hodin, odveta je na programu další týden v úterý. Oba střetnutí vysílá O2 Sport.

V případě postupu se Trpišovského tým utká v play off s lepším z dvojice Kluž - Young Boys Bern.

Reklama