Hlavní obsah

Slavia si na Fradi věří. Nemyslitelné, aby do další kvalifikační fáze o Ligu mistrů nepostoupila

Budapešť/Praha

Pro Slavii nemyslitelné, že by „Fradi“ nevyřadila a skončila v Evropské lize. „Čeká nás sice silný soupeř, který se stal v posledních třech sezonách maďarským mistrem a loni hrál základní skupinu Ligy mistrů, kde sehrál skvělý zápas s turínským Juventusem. V létě se jeho hráčský kádr po příchodu posil ještě víc zkvalitnil, ale v našich silách je uspět a postoupit,“ připomínal před středečním prvním duelem 3. kvalifikačního předkola Ligy mistrů s budapešťským Ferencvárosem trenér slávistických fotbalistů Jindřich Trpišovský.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jan Kuchta se do slávistického kádru po nemoci vrátil, ale jeho start v Budapešti je nejistý.

Článek

U Dunaje má k dispozici kompletní hráčský kádr včetně nejlepšího střelce uplynulé sezony Jana Kuchty, který překonal virózu. Jeho start je přesto nejistý.

„S mužstvem jsem sice částečně trénoval, ale uvidím, jak na tom budu. S trenéry se ještě domluvíme, zda nastoupím od začátku, nebo jestli zvládnu jen část zápasu," krčil rameny Kuchta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta ze Slavie Praha oslavuje gól.

„Uděláme všechno pro to, aby hrát mohl, protože je pro nás mezi útočníky jedničkou. Navíc má zkušenosti z evropských pohárů, nemluvě o tom, že hra Ferencvárose by mu měla vyhovovat," reagoval na Kuchtovu nejistotu Trpišovský.

Pražanům schází pochopitelně Ondřej Kúdela, jenž si stále ještě odpykává trest za incident v jarním osmifinále Evropské ligy se skotskými Rangers. I proto do utkání proti Fradi vyrukuje stoperská dvojice Kačaraba - Zima, která si spolupráci vyzkoušela v pátek v ligovém duelu v Teplicích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Thomas Partey z Arsenalu a David Zima ze Slavie Praha během utkání čtvrtfinále Evropské ligy.

„Zima sice nehrál v Teplicích tak, jak jsme u něho zvyklí, ale jsem přesvědčený, že zápas zvládne," připomínal slávistický trenér, že po evropském šampionátu chybí Zimovi přece jen herní praxe.

O sestavě, kterou ve středu ve 20.00 pošle na trávník Groupama Areny, však detailně mluvit nechtěl. „Čeká nás ještě trénink, navíc máme několik variant sestavy a přemýšlíme o nich."

„Viděli jsme Ferencváros dvakrát. Je ohromně silný v ofenzivě, ale v obraně jsme objevili okénka, kterých bychom chtěli využít," doplňoval trenéra jeho asistent Zdeněk Houštecký, jenž v sobotu sledoval, jak „Fradi" prohráli doma 1:2 ligový zápas s Kisvárdou FC. Ferencváros měl v sestavě jen tři maďarské hráče, jinak vsadil rakouský kouč Petr Stöger na samé legionáře.

„My naopak první dva ligové zápasy na cizích hřištích vyhráli, takže v mužstvu vládne pohoda a sebevědomí," nepřipouštěl dirigent sešívaných Nicolae Stanciu, že by Slavia kvalifikační konfrontaci nezvládla a do dalšího kola nepostoupila.

„Středová řada soupeře je ale velmi silná, na hrotového útočníka i obě křídla si musíme dát také pozor. Bereme proto konfrontaci s Ferencvárosem se vší vážností," prozrazoval Kuchta, na co hráče upozorňoval trenér u videa.

„Vnímáme silné stránky soupeře, ale my máme své, takže věřím, že zvládneme jak první zápas v Budapešti, tak odvetu, a tudíž celou kvalifikaci," je střelec Pražanů přesvědčen, že Slavia Ferencváros vyřadí a do čtvrtého předkola Ligy mistrů postoupí. Vždyť v konfrontaci s Fradi je pasována do role favorita.

Reklama