Hlavní obsah

König před závody v Mostě trénoval se Salačem. Baví se jako Rossi!

Praha

Je jim devatenáct let a řádí na závodních motorkách. Filip Salač v mistrovství světa třídy Moto3, Oliver König v superbicích v kategorii Supersport 300. Oba společně v Praze trénují, ale také se baví. „Jsme stejná věková kategorie, stejní puberťáci. Máme si furt co říci," tvrdil König, kterého čekají závody v Mostě. To jeho kamarád zase bude usilovat o body v Rakousku. V minulém týdnu si oba zpestřili přípravu na důležitý víkend – utkali se ve flat tracku.

Foto: Movisio

Motocyklové závodníky Olivera Königa a Filipa Salače pojí přátelství.

Článek

Jde o americkou verzi ploché dráhy, kde se nejezdí na speciálně upravených motorkách bez brzd, ale stačí běžnější stroje. Do zatáček se pak driftuje. „Je to velká zábava. Navíc nám to pomáhá při zlepšování citu na plyn, ale také procvičujeme reakce," popisoval nadšeně König. „Na trati se mohu střetnout třeba s deseti závodníky, v té rychlosti a v omezeném prostoru je potřeba si promyslet každý krok. Fakt skvělá příprava."

Flat track výrazně zpopularizoval Valentino Rossi, motocyklová legenda. V jeho akademii se v téhle disciplíně připravují začínající hvězdy. König se Salačem pravidelně jezdí pro změnu do Chabařovic na Ústecku. Zde si vyzkoušeli také regulérní závod v rámci domácího mistrovství. „Na něm mi to sedlo více, Filip měl nějaké problémy. Výsledky ale tolik neřešíme. Jdeme si užít boj. Na flat tracku nás baví i běžný trénink. Je to totiž pořádná makačka driftovat s tou motorkou," popisoval König, který je se Salačem často v kontaktu.

V motocyklovém prostředí se o téhle dvojici říká, že jsou pořád spolu. Divné prý je, pokud nejsou. „My společně i trénujeme v posilovně, nebo vyrazíme na kolo. Máme podobné koníčky. Je fajn mít takového parťáka," doplnil König z týmu Movisio by MIE. Zároveň ho mrzí, že Salače neuvidí v Mostě jako svého fanouška. O víkendu se zde poprvé uskuteční mistrovství světa superbiků a König chtěl, aby byl u toho s kamarádem. „Je to škoda, byla by to skvělá podpora mít ho u sebe v paddocku. On má ale povinnosti v Rakousku, budeme si vzájemně držet palce."

Program v Mostě začne pátečními tréninky, v sobotu se pak uskuteční kvalifikace a první závod. V neděli je na programu druhý závod.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články