Hlavní obsah

TNS - Plzeň 4:2Plzeň je po ostudě blízko konce

Ponížení, výbuch. Fotbalisté Plzně nezvládli čtvrteční úvodní duel 3. předkola nové Konferenční ligy, na stadionu v Cardiffu podlehli neznámému velšskému The New Saints 2:4. Pokud v odvetě manko nesmažou, budou potřetí v řadě bez evropských pohárů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek na achivní fotografii

Článek

Deset gólů, které v minulém kole nastříleli TNS litevskému Žalgirisu, nebylo pro Plzeň dostatečným varováním. Tým kouče Bílka, který do nové sezony vstoupil čtyřmi výhrami, ve čtvrtek večer tvrdě narazil. Přitom do utkání vlétl aktivně, v 5. minutě mohl jít do vedení. Centr z pravé strany vyrazil brankář Harrison k nehlídanému Šulcovi, který trefil tyč. Krátce poté si našel odražený balon Hybš, jeho pohotovou ránu zblokoval jeden z obránců TNS.

Jenže v 19. minutě zničehonic udeřili domácí. Jejich prakticky první návštěva v šestnáctce Viktorie skončila gólem. Po rohovém kopu Marriota doputoval míč ke Smithovi, jeho centr uklidil hlavou do sítě obránce Hudson.

Po půlhodině bylo pro Západočechy ještě hůř. Při dalším dlouhém nákopu The New Saints zahrál ve vlastním pokutovém území rukou stoper Brabec a McManus s přehledem překonal Hrušku. Tohle byl pro domácí, kteří mají hru založenou na poctivé defenzívě a brejcích, vysněný scénář. V deseti si stoupli před svoji šestnáctku, Plzeň jejich tvrz marně dobývala.

Naopak po rychlém kontru udeřili málem potřetí, hosty zachránil od další pohromy Hruška. Jenže brzy to o tři branky opravdu bylo. Zkraje druhé půle vyrobil penaltový faul Řezník a McManus ani podruhé nezaváhal. McManus nakonec přibalil Viktorii na cestu domů ještě čtvrtý gól. V závěru jí ale trefy Beauguela a Ba Lou daly pro odvetu naději...

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Evropské konferenční ligy (v Cardiffu):
The New Saints - Viktoria Plzeň 4:2 (2:0)
Branky: 30. a 54. obě z pen. a 76. McManus, 19. Hudson - 89. Beauguel, 90.+5 Ba Loua. Rozhodčí: Frischer - Motsnik, Saga (všichni Est.). ŽK: Redmond - Brabec, Ndiaye, Beauguel.
Sestavy:
TNS: Harrison - D. Davies, K. Davies (79. Baker), Hudson, Marriott - Smith, Routledge, Redmond (83. Clark) - Robles, McManus, Cieslewicz (72. J. Williams). Trenér: Limbrick.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Hybš (80. Chorý) - Ndiaye - Kayamba (66. Ba Loua), Káčer (46. Mosquera), Bucha (74. Janošek), Šulc - Beauguel. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: