Hlavní obsah

Nula čtyři vypadalo hrůzostrašně! Díky závěru je ale šance na postup velká, míní Bílek

Vypadalo to na obrovskou ostudu jeho týmu. Trenér Plzně Michal Bílek ve čtvrtek večer na stadionu v Cardiffu z lavičky nevěřícně sledoval, jak Viktoria dostává od neznámého velšského The New Saints jeden gól za druhým. V závěru však góly Beauguela a Ba Louy debakl snížila, po porážce 2:4 má před domácí odvetou nadále šanci na postup do play off nové Konferenční ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek

Článek

Lze na utkání najít něco pozitivního?

Bohužel nás soupeř trestal z věcí, na které jsme kluky upozorňovali. Ze standardek a z brejků. Šlo o zápas, kdy my jsme útočili a soupeř dával góly. Stav nula čtyři vypadal hrůzostrašně, zaplaťpánbůh, že jsme v závěru dali dvě branky. Šance na postup díky nim stále žije.

Co se vám honilo hlavou za stavu 0:4?

Tohle bylo strašně nepříjemné. Bylo frustrující, že v době našeho obrovského tlaku, kdy se soupeř dostal k naší bráně jednou za čas, jsme inkasovali. Potom jsme sáhli ke hře na dva hroty, což se ukázalo jako dobrý tah. Kluci se přesvědčili, že přes tohoto soupeře bychom měli jít dál.

Zvedl vám náladu závěr zápasu?

Prohrát o dva góly je mnohem optimističtější než o čtyři. Šance na postup je velká. Víme, že fotbalově jsme výš než The New Saints. Jenže tohle nerozhoduje. Musíme se prostě vyvarovat hrubek v defenzívě, zadek musí být hodně pevnej.

Jak jste viděl dvě penaltové situace?

Kluci říkali, že u první penalty nebylo nic. A u druhé nedokážu říct. Sudí byl ale blízko, tak asi viděl dobře.

Zarazila vás spousta individuálních chyb?

Nakupila se jich spousta. Před všemi inkasovanými góly. Vzadu jsme nebyli důslední. Defenzívu musíme do odvety jednoznačně zlepšit.

Foto: twitter Viktorie Plzeň, Twitter

Plzeňský útočník Jean David Beauguel v akci během utkání 3. předkola Konferenční ligy na hřišti TNS.

Je pro odvetu pravděpodobná varianta se dvěma útočníky?

Ano. Musíme vyhrát minimálně o dva góly. Díky výšce Beauguela a Chorého si vytváříme šance. Uvidíme.

Reklama

Související témata: