Hlavní obsah

Sparta - Karviná 2:0Desátá domácí výhra pod Vrbou, kapitán rozšířil marodku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Hložek 1 : 0
78. Pavelka 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Monako v úterý Letnou dobylo a v úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů tady vyhrálo 2:0. V domácí soutěži ovšem fotbalová Sparta pod trenérem Vrbou vyhrála všech 9 předchozích domácích ligových utkání a vstřelila v nich 35 branek. V zápase 3. kola Fortuna ligy bilanci zaokrouhlila na deset, když porazila Karvinou 2:0. Pražané si tak pojistili první příčku v tabulce. Její početná marodka se ovšem rozrostla o zraněného kapitána Dočkala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanská radost. Adam Hložek slaví svůj gól v utkání proti Karviné.

Článek

Jen dvě změny v základní sestavě proti úternímu duelu s Monakem udělal trenér Vrba. Souček a Vitík nastoupili místo Pavelky s Panákem. Zatímco zkušený záložník usedl na lavičku, mladý stoper dostal proti svému bývalému týmu volno. Na rozrůstající se marodku přibyl Juliš.

Vrbův protějšek Weber nasadil pět obránců, aby otupil letenské kraje. Překvapivě pak posadil útočníka Papadopulose a místo něj vyslal na hrot mladého Svobodu, který v mládeži Zbrojovky hrával se sparťanem Hložkem a do Karviné zamířil z akademie Salcburku.

Favorit se od začátku chopil aktivity, narážel však na soustředěnou defenzivu soupeře. Součkovu šanci obrana zblokovala, Vitík po rohu hlavičkoval vedle. Slezané hrozili z brejků, které táhl především Sinjavskij. Jinak byli ovšem pod tlakem, a když domácím v ofenzivě pomohli oba stopeři, kapitulovali.

Vitík pomohl před vápnem přečíslit protivníka, Hancko z křídla finální přihrávkou oslovil neobsazeného Hložka a král střelců minulé ligové sezony dostal spoustu času otevřít skóre. Navíc i dál dělal hostům problémy. Po střetu se Santosem hrozila stoperovi červená karta, rozhodčí Hocek ovšem faul nepískal, sám před brankářem pak Hložek tutovku neproměnil.

V závěru první půle se Spartě zranil Dočkal, takže na marodku přibyl i kapitán a místo něj přišel Karabec. Karviná začala po přestávce zlobit, domácí měli problémy. Stále vedli jen o gól, navíc Hložek v 68. minutě spálil další tutovku a Hanckův technický lob brankář vyrazil.

Gólová pojistka však nakonec přece jen přišla. Po Sáčkově akci přesně odcentroval Pešek a střídající Pavelka hlavou definitivně rozhodl o výsledku.

Fotbalová liga - 3. kolo:
Sparta Praha - MFK Karviná 2:0 (1:0)
Branky: 23. Hložek, 78. Pavelka. Rozhodčí: Hocek - Hájek, Antoníček - Klíma (video). ŽK: Čmelík (Karviná). Diváci: 5136.
Sparta: Nita - Wiesner, Vitík, Hancko, Polidar - Karlsson (61. Minčev), Sáček, Souček (67. Pavelka), Dočkal (46. Karabec), Pešek - Hložek (85. Pulkrab). Trenér: Vrba.
Karviná: Neuman - Křapka, Santos, Buchta (70. Tavares), Dramé, Bartošák - Čmelík (82. Mikuš), Mangabeira (70. Stropek), Qose, Sinjavskij (56. Jurásek) - Svoboda (56. Papadopulos). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: