Hlavní obsah

Dočkal jede do nemocnice, je osmým zraněným sparťanem

Sezonu zahajovali s prázdnou marodkou, což bylo na vyvěšení vlajky nad Letnou. Fotbalová Sparta se ovšem dlouho radovat nemohla. Seznam zraněných roste neúprosným a rychlým tempem, po vítězném ligovém duelu s Karvinou se rozrostl již na osm jmen. Před úterní pohárovou odvetou v Monaku tak má trenér Pavel Vrba starosti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný Bořek Dočkal ze Sparty Praha během utkání s Karvinou.

Článek

Zdraví do hry nepustí Štetinu, Čelůstku, Höjera, Juliše, oba Krejčí a Heču, avizovala Sparta těsně před utkáním s Karvinou.

Špatným zprávám ovšem zdaleka není konec. První poločas už jen u postranní čáry dokončil Bořek Dočkal, do druhé půle kapitán kvůli bolestem v kolenu nenastoupil. Je tak dalším jménem na černém seznamu.

„Víme, že má trochu problémy s postranním vazem, ale zatím nemáme úplně přesné informace. Jde na vyšetření do nemocnice, pak uvidíme, co dál," kaboní se trenér Pavel Vrba.

Jeho tým odehrál na startu sezony šest utkání za 18 dnů. „Velká zátěž se nejspíš na průběhu duelu projevila. Zápasů je strašně moc, trochu nás limituje, že máme některé hráče zraněné. Je škoda, že nemůžeme využít třeba oba Krejčí, hráli by, kdyby nebyli zranění," lituje kouč.

Konkurenční Slavia si po návratu z Budapešti vymohla před odvetou s Ferencvárosem odložení ligového utkání s Olomoucí.

Sparta hraje v Monaku stejně tak v úterý, měla proto stejný nápad jako rival.

„Bavili jsme se o tom. Pohybovali jsme se však spíš v oblasti úvah. Dostali jsme totiž informaci, že Karviná by prý s odložením zápasu nechtěla souhlasit. Tak jsme to uzavřeli," líčí Vrba.

Poradil si, proti úternímu duelu s Monakem udělal v sobotu jen dvě změny v základní sestavě. Větší rotaci odmítl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Eduardo Gonzaga Mendes Santos z Karviné a Adam Hložek ze Sparty během utkání 3. kola Fortuna ligy.

„Hlavně jsme měli tři dny volno, což není tak hrozné. Nebyl tedy velký důvod do sestavy zasahovat. Chtěli jsme vyhrát, postavit zdravotně to nejsilnější, co máme k dispozici," říká zkušený kouč jasně.

Zatímco v Monaku se bude jeho tým pokoušet o postupový zázrak, v domácí soutěži je po třech kolech bez ztráty bodu první.

Michal Sadílek si příchod do Sparty rozmyslel, z Eindhovenu míří do Twente. Letenští se nesjpíš budou muset rozhlédnout po jiné posile.

Reklama

Související témata: