Hlavní obsah

Stále neporažený! Prozatímním šampionem UFC se stal Francouz Gane

Desáté vítězství v řadě a prozatímní titul těžké váhy v UFC. Francouzský bojovník Ciryl Gane v hlavním souboji turnaje UFC 265 v Texasu nedal šanci Američanovi Derricku Lewisovi. Rodák z Paříže vstoupil do MMA teprve před třemi lety, ale již nyní se může radovat z velkého triumfu. Gane si tak zřejmě vybojoval možnost vyzvat právoplatného šampiona Francise Ngannoua. Jestli tomu bude opravdu tak, ukážou až následující dny.

Foto: Getty/UFC

Ciryl Gane se stal prozatímním držitelem titulu těžké váhové kategorie UFC.

Článek

Souboj o prozatímního vládce těžké váhy UFC začal hodně opatrně. Ani jedna strana nechtěla udělat chybu. Aktivnější byl v prvním kole Ciryl Gane. Dokázal se přesněji trefovat, a zároveň nedovoloval Derricku Lewisovi dostat se do jeho připravené obrany. To ilustroval i počet signifikantních úderů, které Američan rozdal. Jednalo se o pouhý jeden přesný zásah.

Gane se během celého souboje lépe pohyboval. Rozdíl v postavách obou bojovníků byl jasně patrný. K prvnímu většímu výpadu se americký zápasník dostal v podstatě až v polovině druhého kola. Lewis měl také v průběhu zápasu potíže s nepříliš čitelným střídáním střehů ze strany francouzského ranaře.

Rozhodnutí přišlo na konci třetího kola. Gane dostal svého soupeře několika tvrdými údery pod tlak. Čistý hák u pletiva a Lewis se najednou ocitl v těžké situaci. Přesto dokázal ještě několik desítek sekund odolávat. V čase 4:11 ale již rozhodčí zápas ukončil. Americký veterán šel k zemi, kde už Gane svůj triumf dokázal dotáhnout.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ufc (@ufc)

Již čtrnáctou výhru vybojoval v UFC brazilský zabiják Vicente Luque. Nejprve to vypadalo, že má k vítězství blíže Michael Chiesa. Tomu se ale nepodařilo dotáhnout škrcení. Lépe si počínal Brazilec, jemuž se naopak submisí povedlo zápas ukončit. Po třech prohrách zvítězil v čistě brazilském souboji José Aldo, který v parádním postojovém zápase porazil Pedra Munhoze.

Hlavní kartu odstartoval svým vítězstvím čínský bojovník Song Jadong, na něhož ve vyrovnaném souboji nestačil Američan Casey Kenney. Lépe si vedla v americkém derby zápasnice z Floridy Tecia Toressová, která jednomyslně na body porazila šestatřicetiletou veteránku Angelu Hillovou.

Reklama

Související témata: