Hlavní obsah

Molčan - Macháč 6:1, 6:0Macháč uhrál ve finále challengeru v Liberci proti Molčanovi jediný game

panČTK

Těžký debakl a především hodně nečekaný výsledek. Český tenista Tomáš Macháč před domácím publikem v Liberci třetí titul z challengeru nezískal. Dvacetiletý účastník olympijských her v Tokiu ve finále antukového turnaje Svijany Open podlehl Alexi Molčanovi ze Slovenska jednoznačně 0:6, 1:6.

Foto: Edgar Su, Reuters

Český tenista Tomáš Macháč.

Článek

Podle papírových předpokladů mělo finále 150. hráče světového žebříčku Macháče s Molčanem, který je v pořadí ATP jen tři místa za ním, nabídnout vyrovnanou bitvu. Nakonec mělo ale jednostranný průběh a slovenský tenista duel uzavřel za necelou hodinu.

"On má letos dobrou sezonu, takže jsem věděl, že to bude náročné. Ale zažil jsem takový zápas... Byla to taková bezmoc. Nemohl jsem najít svou hru, nic. Žádný záchytný bod. Chtěl jsem něco předvést, ale dnes to bohužel nešlo," řekl Macháč pro Tenisový svět.

"Pár povedených momentů tam bylo, ale bylo jich strašně málo. Bylo to na jednu bránu. Ne že by on hrál nějaký světový tenis, že by zabíjel míče. Ale hrál to, co na antuce potřebuje," dodal.

Macháč nerozšířil sbírku trofejí z challengerů. Na kontě má březnový triumf z Nur-Sultanu, poprvé se radoval loni v únoru v Koblenzi.

Petkovicová vládla v Kluži

Německá tenistka Andrea Petkovicová získala na antuce v Kluži po šesti a půl letech titul na WTA Tour. Druhá nasazená porazila v dnešním finále jednoznačně 6:1, 6:1 překvapení turnaje Majar Šarífovou z Egypta.

Bývalá světová devítka Petkovicová, jejíž kariéru ovlivnila častá zranění, získala dosud poslední titul v únoru 2015 v Antverpách. Před měsícem ještě třiatřicetiletá rodačka z bosenské Tuzly bojovala marně ve finále v Hamburku, dnes se už po hodině hry sedmého titulu dočkala.

Šarífová se navzdory finálové porážce zapsala do historie, už její postup do čtvrtfinále byl nejlepším výkonem egyptského ženského tenisu.

Challenger Svijany Open v Liberci (antuka, dotace 44.820 eur):
Dvouhra - finále:
Molčan (8-SR) - Macháč (7-ČR) 6:0, 6:1
Turnaj žen v Kluži (antuka, dotace 235.238 dolarů):
Dvouhra - finále:
Petkovicová (2-Něm.) - Šarífová (Eg.) 6:1, 6:1.
Turnaj mužů ve Washingtonu (tvrdý povrch, dotace 2,046.340 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Klaasen, McLachlan (4-JAR/Jap.) - Venus, Skupski (2-N. Zél./Brit.) 7:6 (7:4), 6:4

Reklama

Související témata: