Hlavní obsah

Reprezentační rozehrávač Sehnal odchází z USK do Braunschweigu

Aktualizováno

Basketbalový reprezentant a člen olympijského výběru z Tokia Ondřej Sehnal odchází z USK Praha a bude hrát německou ligu za Braunschweig. V kádru Lvů doplní kolegu z národního týmu Martina Peterku, který do Německa odešel vloni v létě z Nymburka.

Foto: Charlie Neibergall, ČTK/AP

Ondřej Sehnal (vlevo) během zápasu se Spojenými státy na olympijském turnaji. Na fotografii s Devinem Bookerem (uprostřed) a Davidem Jelínkem.

Článek

Třiadvacetiletý odchovanec USK Sehnal debutoval v domácí nejvyšší soutěži v sedmnácti letech a v NBL má za sebou šest sezon s průměry 11,3 bodu a 5,1 asistence na zápas. V uplynulém ročníku jako ústřední rozehrávač pátého týmu ligy nastřílel v průměru 16,7 bodu a s osmi asistencemi na zápas byl nejlépe nahrávajícím českým hráčem v soutěži těsně za Srbem Pedjou Stamenkovičem z Jindřichova Hradce.

"Líbí se mi jeho herní styl a kreativita. V projektu USK Praha se vypracoval v jednoho z dominantních hráčů a je na čase, aby dostal příležitost prokázat to i v naší BBL," citoval web pražského klubu generální manažera devátého týmu uplynulého ročníku německé nejvyšší soutěže Nilse Mittmana.

Sehnal strávil v USK třináct let a o zahraničním angažmá po skončené sezoně uvažoval. "Myslím si, že Braunschweig je v tuto chvíli ideální, protože německá BBL je jedna z těch nejkvalitnějších evropských soutěží. Mají podobnou filosofii jako USK Praha a chtějí vychovávat hráče pro evropský basketbal. Budu mít šanci ukázat, že na to mám, a už se toho nemůžu dočkat," uvedl Sehnal.

Reklama

Související témata: