Hlavní obsah

Tlak cítíme, ale odvetu zvládneme, věří Holeš, že Slavia postoupí do další fáze kvalifikace o Ligu mistrů

Praha

Nepopírá, že tlak cítí. On, stejně jako celé mužstvo. „Odvetu s Ferencvárosem řešíme v kabině každý den. Jakmile přijdeme do kabiny, bavíme se o ní. Jde o hodně, vždyť je to kvalifikace Ligy mistrů,“ přiznává Tomáš Holeš, že pro Slavii půjde v dnešním večeru o veledůležitou partii. Vždyť jde o postup do závěrečné fáze kvalifikace, ale samozřejmě i o velké peníze, které jsou ve hře. Vysněná účast v základní skupině Champions League by na klubové konto českého mistra přivála 397,4 milionu korun.

Zápas podzimu o velké peníze! Slavia je pod tlakem. Zvládneme to, věří oporaVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Aby se do milionářské soutěže dostala, musí Slavia udělat ještě tři úspěšné kroky. Nejdřív v dnešní odvetě s maďarským mistrem, kterého musí porazit minimálně tříbrankovým rozdílem. Jedno, zda v základní hrací době nebo v prodloužení.

„Díky odloženému sobotnímu ligovém střetnutí s Olomoucí jsme měli na přípravu víc času, takže do odvety půjdeme v plné síle," kvitoval Holeš, že Slavia dostala díky vstřícnosti Hanáků výjimku a mohla se plně koncentrovat na duel s Ferencvárosem.

„Měli jsme čas na přípravu u videa, takže jsme první zápas v Budapešti důkladně rozebrali. I během tréninků jsme nacvičili hodně věcí," netajil, že dva dny na přípravu navíc přišly mužstvu vhod.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva trenér Slavie Jindřich Trpišovský a jeho asistent Jaroslav Köstl na tréninku před odvetným utkáním 3. předkola fotbalové Ligy mistrů Slavia Praha - Ferencváros Budapešť.

Jemu obzvlášť, protože po návratu z evropského šampionátu pochopitelně cítí manko z přípravy, kterou absolvovali jeho spoluhráči. Ostatně, před týdnem v Budapešti to pro něho bylo první utkání v nové sezoně, v němž vydržel na trávníku celých devadesát minut

„Začal jsem půlhodinou v ligovém zápase v Teplicích a věřil, že to bude dobré. Není to ale ideální, i když kondici postupně doháním a myslím, že každým tréninkem je to lepší a lepší. Ale přece jen by bylo lepší, kdybych absolvoval plnohodnotnou přípravu a sehrál alespoň nějaký zápas," přiznává slávistický záložník, že se stejně jako další slávističtí reprezentanti do formy teprve dostává.

Hodnocení fotbalisty Slavie Tomáše Holeše po utkání předkola Ligy mistrů v BudapeštiVideo: O2 TV Sport

A to ho čeká dnes večer zápas podzimu. Odveta s Fradi, v níž musí Pražané smazat dvoubrankové manko z prvního zápasu.

„Síla Ferencvárose je ve hře dopředu a v rychlých přechodech do útoku. Mají k tomu rychlé a technicky zdatné hráče, na které si musíme dát pozor, protože z brejků budou určitě hrozit. Ale i my měli v prvním zápase hodně slibných situací kolem soupeřovy šestnáctky. Musíme ale zlepšit hru v pokutovém území, aby se nám povedlo dát gól."

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Tomáš Holeš a Lukáš Masopust na tréninku před odvetným utkáním 3. předkola fotbalové Ligy mistrů Slavia Praha - Ferencváros Budapešť.

A že dá Slavia nikoli jen jeden, v to Holeš věří. „V domácím prostředí nám pomohou fanoušci. Tíha a tlak z nás spadne a postoupíme," je přesvědčený, že Slavia odvetu zvládne a postoupí do závěrečném předkola kvalifikace o Ligu mistrů, kde narazí na lepší tým z dvojice Kluž - Young Boys Bern.

Boj o Ligu mistrů v televizi
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou úterní odvetu 3. předkola Ligy mistrů mezi pražskou Slavií a Ferencvárosem v přímém přenose. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu od 18.30 hodin v roli hostů slávistického odchovance Marka Suchého a také bývalého trenéra Slavie Dušana Uhrina mladšího. Aktuální informace přímo z Edenu přinese reportér David Sobišek.

Reklama

Související témata:
  Dortmund - Atlético dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  Barcelona - PSG dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG