Hlavní obsah

Válka slov graduje! Lajdáctví způsobilo několika sportovcům životní sportovní tragédii, zuří předseda NSA

Hodně ostrá slova na adresu předsedy Národní sportovní agentury Filipa Neussera pronesl na úterní tiskové konferenci, která se týkala možného odškodnění sportovců, kteří měli během letu do Tokia pozitivní testy na koronavirus, předseda ČOV Jiří Kejval. „To co nám předvedl pan Neusser, to je největší dno, co jsem zažil ve sportu," řekl Kejval. Na jeho slova poté reagoval i samotný Neusser.

Filip Neusser je největší dno, katastrofa, zaútočil předseda ČOV Jiří KejvalVideo: Sport.cz

 
Článek

Mediální přestřelka mezi předsedou ČOV Jiřím Kejvalem a šéfem Národní sportovní agentury Filipem Neusserem nabrala na obrátkách poté, když Neusser kritizoval ČOV kvůli tomu, že nezajistil bezpečnost sportovců během letu do Tokia, po kterém bylo pozitivně testováno na covid několik sportovců.

"Rozhodně se nehodlám snížit k tomu, abych reagoval na osobní hysterismus pana Kejvala. Já jsem kritizoval fakt, že organizace se stamilionovým rozpočtem, která dokonce dostane vládní letadlo pro sto padesát lidí, převáží tímto letadlem 14 sportovců. A těchto 14 sportovců není Český olympijský výbor schopen bezpečně dopravit do dějiště olympijských her," napsal Neusser ve vyjádření.

Přístup ČOV označil za lajdáctví a amatérismus. "A jediné, čeho jsme se dočkali, byla bagatelizace celého skandálu, snaha hodit problém na sportovce. Tohle lajdáctví a amatérismus způsobilo několika sportovcům životní sportovní tragédii," uvedl dále Neusser.

Bude ČOV jednat o odškodném kvůli nákaze z leteckého speciálu?Video: Sport.cz

Kvůli pozitivním testům pak následně přišli o olympiádu plážová volejbalistka Markéta Nausch Sluková a tím pádem i její parťačka Barbora Hermannová, stolní tenista Pavel Širuček a cyklistika Michal Schlegel. Pozitivně testován byl i další beachvolejbalista Ondřej Perušič, který spolu s Davidem Schweinerem přišli kvůli nucené karanténě o jeden zápas ve skupině.

Vyšetřovací zpráva podle Neussera "absolutně alibisticky vyviňuje ČOV". "A to, že pan Kejval nemá ani kuráž se sportovcům podívat do očí a omluvit se jim, je na tom celém nejsmutnější," dodal.

Reklama

Související témata: