Hlavní obsah

Mladí viděli extratřídu, oceňuje Pavelka. Místo gólu boural tribunu

Monako

Dát první gól, pak by se třeba šance ještě otevřela. O ničem jiném fotbalisté pražské Sparty po domácí porážce s Monakem nemluvili. Sotva věřili, že příležitost se jim naskytne hned v první minutě odvety. Jenže muž s kapitánskou páskou přestřelil. Vysoko. „Neproměněná šance mě samozřejmě hodně mrzí. Věřili jsme, že rychlý gól může Monako rozhodit. Šance přišla, ale bohužel jsem balon netrefil dobře, šajtlí někam do tribuny,“ lituje záložník David Pavelka po porážce 1:3, která zpečetila vyřazení z Ligy mistrů.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

David Pavelka ze Sparty v přeletu nad Aurelienem Tchouaménim.

Článek

Úvodní domácí duel potvrdil jejich roli outsiderů. V odvetě chtěli konfrontaci s Monakem aspoň zdramatizovat.

„Myslím, že jsme mohli začít lépe, měl jsem šanci v první minutě, což mohlo se zápasem udělat leccos. Pak jsme měli ještě další náznaky, mohlo se to pro nás vyvíjet lépe. Ale nakonec ukázali svou kvalitu a zaslouženě vyhráli," oceňuje David Pavelka soupeře.

Hlavně pro jeho méně zkušené spoluhráče bylo měření s Monakem cennou lekcí.

„Jednoznačně mladým hráčům ukázalo, že mají šanci dostat se na tuhle úroveň. V odvetě viděli extra třídu, je to pro ně obrovská motivace. V některých pasážích si dokázali, že i s takovými kluby se dá hrát. Jen víc takových zápasů," přeje si ostřílený reprezentant.

Šachtar Doněck v play off podle očekávání vyzve Monako.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Fotbalisté Monaka se radují z branky do sítě Sparty

„Potkali jsme těžkého a vyspělého soupeře. V některých pasážích jsme si ukázali, že to jde. Je třeba tomu dál věřit a podobnými zápasy se posouvat dál."

Sparta se přesouvá rovnou do základní skupiny Evropské ligy. Odpadnou jí tak dva anglické týdny a hráči si po pekelném startu sezony trochu odpočinou.

„Určitá výhoda, ale všichni bychom odpočinek vyměnili, abychom postoupili. Radši bychom byli ještě trochu víc omlácení, jen kdybychom se mohli prát o Ligu mistrů. Marodku máme širokou, ale vždy máme dost připravených hráčů, abychom dali dohromady kvalitní sestavu," ujišťuje Pavelka.

Reklama

Související témata:
  4 : 2 Dortmund - Atlético 4 : 2 dohráno
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  1 : 4 Barcelona - PSG 1 : 4 dohráno
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG
  Manchester City - Real Madrid dnes 21 : 00
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  Bayern - Arsenal dnes 21 : 00
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal