Hlavní obsah

Stát se může cokoliv, burcuje před odvetou s Celtikem Rada

Glasgow

V Glasgow vypukla opravdová fotbalová horečka. Na čtvrteční zápas 3. předkola Evropské ligy mezi Celtikem a Jabloncem (20:45 SELČ) bude po roce a půl vyprodáno, navštíví jej téměř 60 tisíc diváků. Euforii fanoušků skotského týmu navíc potvrzuje 150 tisíc prodaných dresů Celtiku za poslední tři dny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hvězdný brankář Celtiku Joe Hart a Tomáš Hübschman z Jablonce se zdraví po utkání 3. předkola Evropské ligy.

Článek

Trenér Jablonce Petr Rada věří, že jeho tým nadšení fanoušků Celtiku pokazí a Severočeši i přes prohru 2:4 z úvodního duelu budou usilovat o postup do další fáze soutěže. „Stát se může cokoliv, hrdost máme a musíme mít. Sice jsme dostali v prvním zápase čtyři góly, ale ve fotbale se může udát spousta věcí. Pokusíme se odehrát lepší roli než doma a být nebezpeční," uvedl Rada před zápasem.

„Výsledek nemá smysl bránit, musíme být aktivnější než v Jablonci a hrábnout si na dno, nic jiného nám nezbývá. Náš výkon musí být kolektivní, hráči by měli být motivovaní stadionem a kvalitou soupeře, kterou ctíme, proto to od nás bude chtít výkon na hranici možností," doplnil kouč Jablonce.

Také zastupující kapitán Severočechů Martin Doležal věří, že Jablonec může na úkor Celtiku postoupit. „Prohráváme o dva góly, bude to těžké, ale pokusíme se to domácím co nejvíce ztížit. Motivací je samo o sobě hrát na tak krásném stadionu. Přijeli jsme sem uhrát dobrý výsledek," uvedl jednatřicetiletý útočník Jablonce.

Atmosféra v Celtic Parku by jeho spoluhráče měla nabudit. „V Česku asi takovou atmosféru nezažijeme. Bude to pro nás zážitek, doufám že nám to nesváže nohy a nabudí nás to k ještě lepšímu výkonu. Musíme to odmakat a uvidíme na jaký výsledek to bude stačit," doplnil Doležal.

Pro Jablonec by mohlo být motivací, že v minulé sezoně vyhrála v Celtic Parku v Evropské lize 4:1 Sparta, v Glasgow navíc letos vyhrála Slavia proti Rangers i česká reprezentace proti Skotům na EURO.

„Samozřejmě víme, že se tady v minulé sezoně českým hráčům dařilo a my se na ně pokusíme navázat. Za sebe můžu říct, že v takové atmosféře nechám na hřišti úplně všechno," zdůraznil jablonecký útočník.

Odmítá však, že by Celtic zápas po výhře v Jablonci podcenil. „Nic takového se nestane, jejich hráči to nemají v povaze. Fanoušci je namotivují natolik, že si nedovolí nic vypustit," dodal Doležal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Martin Doležal z Jablonce a Nir Bitton ze Celticu.

Kouč Rada se naopak obává, že šedesátitisícový kotel fanoušků Celtiku hlavu jeho svěřenců zamotá. „Mimo Tomáše Hübschmana a Vaška Pilaře ještě nikdo před tak velkým množstvím fanoušků nenastoupil. Pokud bude mít někdo strach, tak to bude špatně. Až tu zítra bude šedesát tisíc lidí, je možné, že to na někom může zanechat stopy," přiznal Rada.

„Fotbal se ale hraje před plnými tribunami a je ohodnocením každého hráče, že před takovou návštěvou může nastoupit. A já doufám, že to kluky vybudí a předvedou úplně jiný výkon než v posledních zápasech," poukázal kouč Jablonce na fakt, že jeho tým ve třech posledních soutěžních duelech inkasoval devět branek.

Jak podle vás dopadne ve čtvrtek fotbalový Jablonec v pohárové odvetě v Glasgow?
Vyhraje Celtic
76,7 %
Zápas skončí remízou
6,5 %
Vyhraje Jablonec
16,8 %
Celkem hlasovalo 1994 čtenářů.

Reklama

Související témata: