Hlavní obsah

Drama v Plzni, Viktoria postoupila po penaltách! Celtic si proti Jablonci zastřílel

Praha
Aktualizováno

Plzeň otočila nepříznivý vývoj dvojutkání 3. předkola Konferenční ligy proti The New Saints! Před týdnem si z Walesu odvážela prohru 2:4, doma ve čtvrtek ale dokázala manko smazat a zvítězila 3:1. V prodloužení branka nepadla a ve Štruncových sadech musely rozhodnout penalty. V nich uspěli fotbalisté Viktorie, a zahrají si tak závěrečné play off. Jablonec nastoupil ve 3. předkole Evropské ligy na půdě Celtiku Glasgow. Severočeši před týdnem doma skotskému soupeři podlehli poměrem 2:4. V duelu před vyprodaným Celtic Parkem se ve čtvrtek žádný zázrak nekonal. Domácí deklasovali Jablonec 3:0 a pohodlně postoupili do závěrečného předkola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Plzně po postupu do závěrečného předkola Konferenční ligy

Článek
Fotogalerie

Velšské outsidery poslal do vedení už ve čtvrté minutě Louis Robles. Krátce po změně stran vyrovnal Pavel Bucha, v 85. minutě otočil skóre Tomáš Chorý a v nastavení Jean-David Beauguel zařídil Viktorii prodloužení. V něm gól nepadl, ale v rozstřelu uspěli všichni čtyři domácí exekutoři, zatímco na straně TNS skóroval jediný hráč.

Viktoria narazí ve 4. předkole Evropské konferenční ligy na bulharský celek CSKA Sofia.

Jablonec v Celtic Parku padl

Severočeši po domácí porážce 2:4 podlehli skotskému vicemistrovi i v dnešní venkovní odvetě, tentokrát jasně 0:3, a do závěrečného předkola nepostoupili. Dva góly dal David Turnbull a po něm se prosadil ještě James Forrest.

Jablonečtí po vyřazení z kvalifikace Evropské ligy přešli do závěrečného 4. předkola nově vzniklé Evropské konferenční ligy (EKL), v němž si zahrají s Žilinou. Začnou dvojutkání příští čtvrtek doma, odveta na Slovensku je na programu o týden později. Za postup do skupiny EKL je bonus 2,94 milionu eur (75 milionů korun).

Evropská liga a Konferenční liga
Viktoria Plzeň - The New Saints 3:1 (4:1 pen.)
Branky: 56. Bucha, 85. Chorý, 90+1 Beauguel  - 4. Robles
Celtic Glasgow - FK Jablonec 3:0
Branka: 26. a 55. Turnbull, 73. Forrest

Reklama

Související témata: