Hlavní obsah

Lukaku se vrací do Premier League. Chelsea za něj zaplatila neskutečnou částku!

Belgický fotbalový útočník Romelu Lukaku přestoupil z Interu Milán do Chelsea, kde už působil v letech 2011-14. Vítězové Ligy mistrů za osmadvacetiletého kanonýra zaplatili 97,5 milionu liber (2,9 miliardy korun), což z něj dělá nejdražšího hráče klubu. Lukaku ve staronovém působišti podepsal pětiletý kontrakt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milánský dres už Lukaku oblékat nebude, míří zpět do Chelsea.

Článek

"Přišel jsem sem jako mladík, který se toho měl hodně co učit, a nyní se vracím zkušenější a dospělejší. Fandil jsem Chelsea jako kluk a to, že jsem nyní zpět a pokusím se pomoci vyhrát klubu další trofeje, je skvělý pocit," uvedl na klubovém webu Lukaku.

Urostlý útočník poprvé přišel do Chelsea před deseti let z Anderlechtu, ale za "Blues" odehrál jen deset ligových zápasů. Sezonu 2012/13 strávil na hostování ve West Bromwichi a následující ročník v Evertonu, který ho poté od Chelsea získal na přestup.

V roce 2017 odešel Lukaku do Manchesteru United, odkud se o dva roky později po nevydařeném angažmá stěhoval do Interu. Milánský klub za něj zaplatil rekordních 80 milionů eur a belgický útočník mu letos pomohl k zisku prvního ligového titulu po jedenácti letech.

Podle BBC se Lukaku přestupem do Chelsea stal nejdražším hráčem historie, kluby za něj během kariéry zaplatily celkově 290 milionů liber (8,7 miliardy korun). Nejdražším fotbalistou anglické ligy zůstal Jack Grealish, kterého minulý týden koupil Manchester City od Aston Villy za rovných 100 milionů liber.

Reklama

Související témata: