Hlavní obsah

Manchester Utd. - Leeds 5:1Neskutečná kanonáda v Premier League! Fernandes vsítil hattrick, Pogba čtyřikrát asistoval

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru United odstartovali novou sezonu anglické ligy suverénní domácí výhrou 5:1 nad Leedsem. Hattrickem se na stadionu Old Trafford blýskl Bruno Fernandes, další záložník Paul Pogba si připsal čtyři asistence. "Rudí ďáblové" stylově oslavili plnohodnotný návrat diváků na tribuny po 17 měsících covidových omezení. Chelsea v prvním kole doma porazila jasně 3:0 londýnského rivala Crystal Palace s debutujícím trenérem Patrickem Vieirou. Liverpool zvítězil na hřišti nováčka Norwiche rovněž 3:0, Muhammad Salah pomohl favoritovi gólem a dvěma asistencemi.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Hráči Manchesteru United si proti Leedsu zastříleli. Paul Pogba (vlevo) čtyřikrát asistoval.

Článek

Fernandes otevřel skóre ve 30. minutě. Leeds na začátku druhé půle vyrovnal brankou Aylinga, ale pak před návštěvou téměř 73 tisíc fanoušků začala exhibice úřadujících vicemistrů. Mezi 52. a 60. minutou se trefili Greenwood a dvakrát Portugalec Fernandes, jenž zaznamenal premiérový hattrick za United. V 68. minutě dovršil debakl hostů Fred po další Pogbově přihrávce.

Francouzský středopolař zaznamenal čtyři asistence v jednom zápase Premier League jako osmý hráč historie a první v dresu United. V minulé sezoně přitom Pogba připravil jenom tři góly v 26 ligových duelech. Posila manchesterského klubu křídelník Sancho při svém soutěžním debutu odehrál závěrečnou čtvrthodinu. Další letní akvizice obránce Varane byl na Old Trafford představen před výkopem.

Chelsea poslal do vedení v 27. minutě Alonso z přímého kopu. Před poločasem zvýšil Pulisic a v 58. minutě se trefil ještě Chalobah, který při debutu v Premier League zaznamenal premiérový soutěžní gól za "Blues". Úřadující vítězové Ligy mistrů navázali na středeční triumf nad Villarrealem v Superpoháru UEFA. Chelsea ještě chyběla rekordní posila útočník Lukaku.

První liverpoolskou branku v Norwichi vstřelil v 26. minutě Jota, jeho náhradník Firmino v 65. minutě zvýšil na 2:0. Salah po dvou asistencích sám skóroval v 74. minutě a jako první hráč v historii Premier League dal gól v pěti zahajovacích utkáních sezony po sobě.

Everton při premiéře exliverpoolského trenéra Beníteze na svém hřišti zdolal Southampton 3:1 po obratu ve druhé půli. Na Armstrongovu branku odpověděli Richarlison, Doucouré a Calvert-Lewin.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Mohamed Salah z Liverpoolu oslavuje svou trefu do sítě Norwiche.

Český útočník Matěj Vydra odehrál za Burnley závěrečných pět minut při porážce 1:2 s Brightonem. Domácí Tarkowski otevřel skóre už ve druhé minutě, ale Maupay a Mac Allister v závěru otočili zápas ve prospěch "Racků".

Leicester zvítězil 1:0 nad Wolverhamptonem díky Vardyho trefě. Doma naplno bodoval i nováček Watford, který přestřílel Aston Villu 3:2.

Anglická fotbalová liga - 1. kolo:
Manchester United - Leeds 5:1 (30., 54. a 60. Bruno Fernandes, 52. Greenwood, 68. Fred - 48. Ayling)
Burnley - Brighton 1:2 (2. Tarkowski - 73. Maupay, 78. Mac Allister)
Chelsea - Crystal Palace 3:0 (27. Alonso, 40. Pulisic, 58. Chalobah)
Everton - Southampton 3:1 (47. Richarlison, 76. Doucouré, 81. Calvert-Lewin - 22. Armstrong)
Leicester - Wolverhampton 1:0 (41. Vardy)
Watford - Aston Villa 3:2 (10. Dennis, 42. Sarr, 67. Hernández - 70. McGinn, 90.+7 Ings z pen.)
Norwich - Liverpool 0:3 (26. Jota, 65. Firmino, 74. Salah)

Reklama

Související témata: