Hlavní obsah

Teplice - Jablonec 1:0První body pro Teplice! V derby po letech porazily Jablonec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Krunert 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté Teplic už nejsou bez bodu, v nedělním duelu 4. kola první ligy porazili v severočeském derby 1:0 Jablonec. Duel na Stínadlech rozhodl v prvním poločase gólem Kunert. Domácí ukončili zároveň i nepřiznivou sérii s Jabloncem, se kterým prohráli 7x v řadě. Hosté rozjeli sezonu neúspěšně, včetně pohárových předkol nezvítězili pětkrát za sebou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Štěpán Krunert z Teplic (třetí zleva) oslavuje se spoluhráči gól na 1:0.

Článek
Fotogalerie

Domácí vykročili za svým cílem, připsat si na podzim první body, výborně. V 11. minutě unikl po pravé straně Mareš, předložil na malé vápno Kunertovi, který překonal Hanuše. Teplickou radost si na moment zchladil asistent rozhodčího, který signalizoval ofsajd. Nicméně VAR situaci vyhodnotil jinak, hlavní arbitr Julínek vzápětí branku uznal.

Po nudné pasáži přinesla vzrušení až akce Jablonce, na jejímž konci byl ostrý centr Kroba, na který chtěl do teplické brány zatlouct Holík. Chlumecký ale předvedl parádní obranný zákrok, Holíkovi vzal doslova míč z hlavy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Mareš z Teplic během utkání 4. kola Fortuna ligy proti Jablonci

Vzápětí se mohli podruhé prosadit domácí. Moulis vnikl zleva do šestnáctky, míč se po jeho střílené přihrávce odrazil k Chlumeckému, jeho ránu na poslední chvíli zablokoval Kubista. Těsně před pauzou si jablonecký Zelený všiml, že Čtvrtečka je hodně venku z branky, z vlastní poloviny se ho pokusil přehodit. Nechybělo mnoho, balon skončil na horní síti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Štěpán Krunert z Teplic po vstřelení gólu na 1:0 během utkání 4. kola Fortuna ligy proti Jablonci

Do druhého poločasu udělal hostující trenér Rada dvě změny, do hry poslal čerstvé Martince a Čvančaru.

Jenže hned v 47. minutě mohl Jablonec inkasovat podruhé. Hanuš špatně vyběhl, Mareš se vzápětí kroutil míč na zadní tyč. Hostující brankář však svoje zaváhání napravil. Pak si však zelenobílý favorit přece jen vynutil tlak. Blízko vyrovnání byl v 64. minutě střídající Čvančara, kterého vychytal skvělý Čtvrtečka. Vzápětí do boční sítě pálil ve skluzu Kratochvíl. Neujala se ale ani pohotová střela Pilaře ve skluzu, Teplice si tak připsaly cenný skalp.

FK Teplice - FK Jablonec 1:0 (1:0)
Branka: 10. Krunert. Rozhodčí: Julínek - Caletka, Podaný - Machálek (video). ŽK: Moulis, Laňka, Čtvrtečka - Zelený, Kubista, Surzyn. Diváci: 2225.
Teplice: Čtvrtečka - Švanda (80. Laňka), Mazuch, Knapík, Chlumecký - Jukl, Mareček - Černý (90.+2 Hasil), Krunert, Moulis (80. Kodad) - Mareš (67. Ledecký). Trenér: R. Kučera.
Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Považanec (46. Martinec) - Malínský (85. Surzyn), Houska, Kratochvíl (78. Vaníček), Pilář (77. Smejkal) - Doležal (46. Čvančara). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: