Hlavní obsah

Slovácko - Hradec 1:0Votroci poprvé v letošním ročníku prohráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Mareček 1 : 0
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka porazili ve čtvrtém kole první ligy nováčka Hradec Králové 1:0 a dosáhli třetího vítězství v sezoně nejvyšší soutěže. Jediný gól utkání dal v 51. minutě Daniel Mareček, který o devět minut později dostal červenou kartu. Na tribunu byl po protestech vykázán i domácí trenér Martin Svědík. "Votroci" po úvodních třech remízách 1:1 poprvé v novém ročníku prohráli.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Slovácka se radují.

Článek

Domácí tým v ofenzivním rozestavení začal velkým náporem a už ve druhé minutě se mohlo měnit skóre, ale Jurečka zblízka zamířil hlavičku těsně vedle.

Hrotový útočník Slovácka po 20 minutách hry nevyužil další příležitost po ideálním pasu Havlíka, kdy se vyznamenal Fendrich. Hradecký gólman pak sebral gól i z hlavy Reinberka.

Východočeši se na dostřel Nguyenovy branky dostali ve 23. minutě, kdy Vlkanova po rozehrané standardní situaci otřel svoji střelu o boční síť. Do konce poločasu pak hosté museli čelit náporu Slovácka a Fendrich zlikvidoval i brejkovou příležitost Reinberka.

Do druhé půle vstoupili domácí opět s velkým tlakem, šance Petržely a Jurečky ještě zůstaly nevyužity, ale v 51. minutě procpal za Fendricha míč Mareček svým premiérovým ligovým gólem v kariéře. V 60. minutě ale šel střelec gólu předčasně pod sprchy, červenou kartu dostal za ostrý skluz zezadu na Krále na útočné polovině.

Oslabení společně s velkým vedrem a dusnem ubralo na útočné aktivitě Slovácka, hosté získali kontrolu nad středem hřiště a hnali se za vyrovnáním. Do šance se dostal Dvořák a tvrdě pálil Kodeš, ale Nguyen byl vždy na místě.

V 75. minutě rozhodčí Batík při své prvoligové premiéře v roli hlavního sudího vyloučil i trenéra Svědíka, kterému dal dvě žluté karty v rychlém sledu. Batíkovi se utkání vymklo z rukou, ale skóre už se nezměnilo. Hradečtí prohráli poprvé po 16 soutěžních zápasech. Slovácko porazilo Východočechy po předchozí sérii čtyři ligových porážek.

1. FC Slovácko - FC Hradec Králové 1:0 (0:0)
Branka: 51. Mareček. Rozhodčí: Batík - Hájek, Ratajová - Pechanec (video). ŽK: Petržela, Svědík (trenér) - Vlkanova, Urma, Vašulín. ČK: 60. Mareček, 75. Svědík (trenér, oba Slovácko). Diváci: 3657.
Slovácko: Nguyen - Šimko, Daníček, Kadlec - Reinberk (90.+3 Divíšek), Havlík, Mareček, Holzer (78. Tomič) - Petržela (63. Kalabiška), Jurečka (78. Šašinka), Sadílek (90.+3 Kohút). Trenér: Svědík.
Hradec Králové: Fendrich - Mejdr, Klíma (53. Král), Donát (76. Kateřiňák), Urma - Kodeš, Rada - Prekop (86. Záviška), Dvořák (86. Novotný), Vlkanova - Vašulín. Trenér: Koubek.

Reklama