Hlavní obsah

Biatlonistka Davidová byla třetí na exhibici ve Wiesbadenu

Markéta Davidová se i při druhé účasti na biatlonové exhibici ve Wiesbadenu prosadila na stupně vítězů. V centru německého lázeňského města obsadila na kolečkových lyžích třetí místo, předčily ji pouze vítězná Italka Dorothea Wiererová a Francouzka Julia Simonová. Před rokem dojela česká reprezentantka druhá za Simonovou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Davidová, mistryně světa z vytrvalostního závodu z únorového šampionátu v Pokljuce, i její soupeřky absolvovaly šest kol o délce 1,6 km a pět střeleckých zastávek, při nichž mohly třikrát dobíjet. Za netrefený terč musely strávit deset sekund v trestném boxu.

Úvodní položka vleže přitom Davidové ve finále nevyšla, i po dobíjení zůstaly dva terče nesestřelené. Ze sedmého místa se ale dokázala probít vpřed, při první střelbě vstoje se dočkala i čistého konta a rázem byla třetí. Na poslední terč pak česká biatlonistka spotřebovala všechny tři náhradní náboje, do trestného boxu už ale podruhé nemusela. Vítězná Wiererová byla rychlejší o minutu a 15 sekund, na Simonovou Davidová ztratila 37 vteřin.

"Cítila jsem se lépe než v posledních dnech, za což jsem ráda. Ale s ležkou moc spokojená nejsem. Trochu se v ní hledám po tom, co jsme změnili polohu. Mrzí mě, že mi to nejde tak dobře jako vestoje. Vleže si teď tolik nevěřím. To musíme doladit," uvedla na svazovém webu.

Loni se exhibice ve Wiesbadenu zúčastnil i Michal Krčmář a skončil třetí. Tentokrát se mezi devět pozvaných hvězd nevešel.

Reklama

Související témata: