Hlavní obsah

Hokejová Liga mistrů zvedne oponu. Prize money vzrostly

Praha

Dvaatřicet týmů ze čtrnácti zemí vyrazí po roční odmlce zaviněné pandemií koronaviru opět do bojů v hokejové Lize mistrů. Sedmý ročník vypukne i se třemi českými zástupci Třincem, Spartou a Mladou Boleslaví už 26. srpna, přičemž všichni účastníci soutěže se mohou těšit na tučnější finanční obnosy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Boleslavi Jan Růžička inkasuje první gól v přípravném zápase proti Litvínovu

Článek

Zatímco loňský mistr z Frölundy zinkasoval po finálovém triumfu nad Mountfieldem HK 425 tisíc eur (asi 11 milionu korun), nový šampion dostane ještě o sedmdesát tisíc víc (téměř 12,7 milionu korun). Celková suma vyhrazená na odměny pro kluby při posledním odehraném ročníku činila 2,34 milionu eur, pro nadcházející sezonu je to už 3,31 milionu eur.

Zápasy základních skupin budou řídit jen „domácí" sudí. V play off budou kvarteto arbitrů tvořit dva neutrální hlavní rozhodčí a dva „domácí" čároví.

„Pro případ neodehraných utkání kvůli covidu platí, že každý účastník musí odehrát nejméně tři duely základní skupiny, aby mohl být klasifikován. Pokud by taková situace nastala, bude v tabulce rozhodovat průměrný bodový zisk na jeden odehraný zápas," řekl na výkonný ředitel soutěže Martin Baumann.

Formát Ligy mistrů zůstává stejný, z osmi základních skupin po čtyřech týmech proniknou do vyřazovací fáze vždy dva nejlepší. Vítěz bude korunován 1. března 2022. Nováčky jsou Slovan Bratislava a jako první ukrajinský účastník Donbass Doněck. Vysílací práva zápasů pro Česko mají kanály Sport 1 a Sport 2 společnosti AMC.

Jako první půjdou do bitvy borci z Mladé Boleslavi, které příští čtvrtek čeká čtyřnásobný šampion soutěže Frölunda. O den později nastoupí Sparta na ledě Växjö a mistrovský Třinec vyzve domácí Fribourg.

Reklama