Hlavní obsah

Legia má na odvetu se Slavií zavřenou tribunu s kotlem

Nyon

Tvrdě pykat za prohřešky fanoušků bude nejen fotbalová Sparta. Pořádný problém má třeba také Legia Varšava. Polský tým musí odehrát odvetu čtvrtého předkola Evropské ligy s pražskou Slavií na částečně uzavřeném stadionu. UEFA klub potrestala za pyrotechniku v zápase s Dinamem Záhřeb.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Snad bude líp... Brankář Slavie Praha Ondřej Kolář a Oscar Dorley po vyřazení s Ferencvárosem.

Článek

Utkání ve Varšavě je na programu příští týden a Legia musí zavřít severní tribunu tzv. Žyletu, kde sídlí kotel jejích příznivců. Polský klub, kde působí i český útočník Tomáš Pekhart, však zvažuje odvolání. Přijít o své nejvěrnější příznivce, to je pořádný průšvih. Rána by to byla pořádná i pro pražský celek, jehož kotel mimochodem sídlí také na Tribuně Sever.

Fanoušci Legie se také postarali o skandál před sobotním zápasem polské ligy s Wartou Poznaň, když na dálnici napadli tříčlennou rodinu v dresech soupeřova celku, která musela kvůli rozbitému autu zastavit u krajnice. Poté k nim přijel vůz s třemi chuligány, kteří vyskočili z vozu a jednasedmdesátiletého muže, jeho osmačtyřicetiletého syna a třináctiletého vnuka zbili. Policie všechny útočníky zadržela a podle polských médií jim hrozí až dvanáct let vězení.

První duel čtvrtého předkola čeká Legii v pražském Edenu ve čtvrtek. Vítěz dvojzápasu postoupí do základní skupiny Evropské ligy, vyřazený celek čeká skupina nově vytvořené Konferenční ligy.

Reklama

Související témata: