Hlavní obsah

Zraněný Thiem předčasně ukončil sezonu a nebude obhajovat titul na US Open

Dominic Thiem nebude obhajovat titul na grandslamovém US Open. Rakouský tenista předčasně ukončil sezonu kvůli zranění zápěstí, které si přivodil koncem června na turnaji na Mallorce. Od té doby nehraje.

Foto: Sport.cz

Rakouský tenista Dominic Thiem nebude obhajovat titul na grandslamovém US Open.

Článek

Sedmadvacetiletý hráč měl zápěstí pět týdnů v ortéze a přišel o Wimbledon i olympijské hry, z nichž se ale kvůli špatné formě a snaze o přípravu na US Open omluvil ještě před zraněním. Nakonec nenaskočí ani do turnaje v New Yorku, kde loni zaznamenal životní úspěch. O ukončení sezony dnes informoval v prohlášení.

"Jsem hrozně zklamaný, že nemohu obhajovat titul na US Open a přijdu o zbytek sezony. Ale vím, že to tak musí být. Mám před sebou ještě dlouhou kariéru, takže se vrátím, až budu úplně v pořádku a v dobré formě," uvedl Thiem.

Jeho léčba se vyvíjela dobře, ale po návratu na kurty se potíže znovu ozvaly. "Když jsem hrál, začalo to opět bolet. Doktoři mi řekli, že zápěstí potřebuje víc času. Shodli jsme se na konzervativní léčbě a na tom, že nechám zápěstí nějakou dobu odpočívat. Bylo to těžké rozhodnutí, ale vím, že to jinak nejde," dodal.

US Open začne 30. srpna. Thiemovi patří šesté místo ve světovém žebříčku, i když se mu letos příliš nedařilo. Jeho maximem bylo semifinále na květnovém turnaji Masters v Madridu. Od té doby do osudného zápasu s Francouzem Adrianem Mannarinem, při němž se za stavu 5:2 zranil, vyhrál jen jedno ze čtyř utkání. Vypadl v prvním kole i na oblíbeném Roland Garros, kde v letech 2018 a 2019 prohrál až ve finále s vládcem pařížské antuky Rafaelem Nadalem ze Španělska.

Reklama

Související témata: