Hlavní obsah

Plzeň jde do finále! Viktorka se potřebuje dostat do Evropy, ví Bílek

Praha

Fotbalová Plzeň stojí před nejdůležitějším dvojzápasem posledních let. Vzhledem ke dvouleté absenci na evropské scéně je pro další fungování Viktorie nutností postup do základní skupiny Konferenční ligy, se kterým se váže bonus téměř 75 milionů korun. Play off proti bulharskému CSKA Sofia rozehraje ve čtvrtek večer v Doosan Areně.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Pavel Bucha proniká k brance Slovácka během utkání nejvyšší soutěže.

Článek

„Úspěch v play off je pro Viktorku hodně důležitý, potřebuje se dostat do evropských pohárů. Vnímáme tohle od začátku podzimu, teď je před námi finále. Věřím, že v našich silách je CSKA vyřadit,“ prohlásil trenér Michal Bílek. „Víme, že postup je pro klub zásadní. Věřím, že jsme dobře připravení a zvládneme to,“ doplnil záložník Pavel Bucha.

Zatímco Západočeši jedou od začátku podzimu v náročném stylu – každý třetí, čtvrtý den hrají zápas, bulharský tým si odložil kvůli Konferenční lize hned tři ligová utkání. „Každý má svoji filozofii, CSKA šlo touto cestou. Podle nás je lepší být v permanenci, soupeř chtěl víc odpočinku. Těžko říct, co je lepší. Každopádně my jsme o odložení neuvažovali,“ podotkl Bílek. „Abych se přiznal, ani jsem nevěděl, že si odkládali zápasy. My jsme měli kvalitní přípravu, utkání zase nebylo tolik,“ dodal Bucha.

Plzeň se s CSKA Sofia potkala v nedávné době dvakrát. Pokaždé v rámci zimního soustředění ve Španělsku. Loni v únoru zvítězila 3:0, rok předtím padla 1:2. Bulhaři jsou však na soupisce v menšině, CSKA sází na cizince. V posledním zápase mělo v základní sestavě devět zahraničních hráčů. „Bezpochyby nás čeká nejtěžší soupeř v předkolech, má obrovskou sílu do ofenzívy. Musíme si počínat v obranné fázi obezřetně, jinak budeme mít problém,“ upozornil Bílek.

Ještě pro souboj s CSKA Sofia bude mít k dispozici záložníka Ba Louu, který poté odejde do Lechu Poznaň. Neobává se však, že 25letý borec z Pobřeží slonoviny už bude myšlenkami v Polsku?

„Mluvil jsem s ním, řekl mi, že je stoprocentně připravený nám v těchto zápasech pomoct. Budeme na něj spoléhat. A věřit, že závěr jeho angažmá v Plzni bude úspěšný,“ pronesl Bílek. Čtvrteční zápas začíná v 19 hodin, přímý přenos vysílá ČT sport.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články