Hlavní obsah

Trest za úder loktem do slávisty! Také rozlícený trenér Svědík pyká

Aktualizováno

Výhru nad Votroky vykoupili dvěma červenými kartami. Disciplinární komise potrestala hlavního trenéra fotbalistů Slovácka Martina Svědíka za vyloučení v utkání proti Hradci Králové peněžitou pokutou 30 tisíc korun a zákazem výkonu všech funkcí na 2 soutěžní utkání. Stejnou stopku dostal také jeho svěřenec Daniel Mareček. Dokonce tři utkání si odpočine Vojtěch Smrž z Mladé Boleslavi za úder loktem v duelu se Slavií.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík v akci.

Článek

Slovácko porazilo ve 4. ligovém kole Hradec Králové 1:0, přesto se jeho trenér rozpálil do běla.

"Nechal jsem se unést a byl vyloučen. Věci se hromadily, byla tam chaotická rozhodnutí, ale nechci je víc komentovat. Vyloučení je moje chyba a děkuji klukům, že závěr zvládli a udrželi jsme vítězství," omlouval se Martin Svědík.

Disciplinárka trenéra potrestala za pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování vůči delegovaným osobám, ke kterému došlo po udělení druhé žluté karty a následnému vyloučení peněžitou pokutou ve výši 30 tisíc korun a zákazem výkonu všech funkcí na 2 soutěžní utkání.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Milan Škoda z Boleslavi, Samuel Dancák z Boleslavi a Ondřej Lingr ze Slavie.

Paradoxem je, že již dříve vyfasoval červenou kartu také jeho svěřenec Daniel Mareček. "Byl jsem v kabině, pustil si mobil a díval se. Pak přišel trenér, dívali jsme se spolu, ale moc jsme toho mezi sebou nenamluvili. Spíš jsme drželi klukům palce, aby to udrželi," popsal netradiční situaci autor vítězné branky.

Záložník Vojtěch Smrž z Mladé Boleslavi vyfasoval za úder loktem ze sobotního utkání proti Slavii od disciplinární komise LFA trest na tři zápasy. Fauloval protihráče Ondřeje Lingra.

"Nejdříve tam byla nedovolená hra tělem. Reakce od Vojty Smrže byla nepřiměřená, neměl by si to dovolit, zvlášť když byl nastavený čas první půle," uvedl trenér Karel Jarolím.

Viktoria Plzeň zaplatí za vhazování předmětů na hrací plochu vedoucí k přerušení utkání a nevhodné pokřiky fanoušků v utkání se Slováckem pokutu 30 tisíc korun. Pardubice pak za nedodržení odstupu mezi diváky a hráči po skončení utkání s Mladou Boleslaví zaplatí 20 tisíc korun.

Reklama

Související témata: