Hlavní obsah

Budějovice - Liberec 1:0Prokletí zlomeno. Dynamo se po třinácti letech zbavilo noční můry, bitvu rozsekl Sladký

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Sladký 1 : 0
Záznam online reportáže

České Budějovice

Liberecký zmar pokračuje. Fotbalisté Slovanu se nedočkali první výhry v nové sezoně ani na pátý pokus. Na českobudějovickém Střeleckém ostrově padli 0:1 a s jediným bodem dál vymetá prvoligový suterén. Dynamo zdolalo podještědský tým poprvé od 23. listopadu 2008, triumf zařídil v první půli hlavou obránce Martin Sladký.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Theodor Gebre Selassie z Liberce, střelec gólu Martin Sladký z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Slovan byl v úvodu daleko aktivnější a brzy si vypracoval první velkou příležitost. Koscelník krásně odcentroval a hlavičkující Rabušic, který dostal důvěru na hrotu vedle Rondiče, protáhl brankáře Vorla. Hosté z tlaku nic nevytěžili a jejich obranu na druhé straně často provětrával dobře hrající Bassey. Jeho přízemní ránu vyškrábl Knobloch, Nigerijec však tím odstartoval skvělou pasáž Dynama, kterou korunovalo vedoucím gólem.

Hellebrand z levé strany odcentroval do šestnáctky, Mészáros neuhlídal Sladkého, který hlavou nasměroval balon k pravé tyči. Pojistku měl na kopačce Mihálik, jeho pokus pravačkou ale olízl břevno.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Na tribuně zleva Jakub Votava, Tomáš Sivok a Vladimír Koubek.

Severočeši hrozili hlavně z pravé strany. Skvělý Gebre Selassie obral o míč Mihálika, od brankové čáry vyslal centr na nabíhajícího Rabušice, jenž mířil hlavou vedle pravé tyče. Udeřilo tak málem na opačném pólu, když Hora krásně uvolnil Brandnera, jenž orazítkoval s přispěním gólmana Knoblocha levou tyč.

Vzrušivý moment přišel ve 34. minutě. Hora si v pokutovém území předkopl míč a tísněn Mikulou upadl k zemi. Hlavní arbitr Batík nejprve nařídil pro domácí pokutový kop, po zásahu VAR ale nakonec penaltu odvolal a záložníkovi Jihočechů udělil žlutou kartu.

Po přestávce Liberečtí prostřídali, na trávník vyběhli Gembický, Frýdek a v 56. minutě také nová posila Tupta. O vyrovnání se ale snažili marně. Rabušic se hezky uvolnil, ale jeho pas byl zablokovaný, rána Faška zpoza šestnáctky zase minula tři tyče. V 64. minutě přišla slibná možnost hostů. Po rychlém výpadu a přenesení hry naservíroval Tupta balon pro Gembického, jehož střelu ale zablokoval velmi dobře hrající stoper Talověrov.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Michal Fukala z Liberce a jeho spoluhráč Martin Koscelník.

Dynamo po pauze už tolik nehrozilo, přesto v 72. minutě bylo bízko druhému zásahu, když Tolno placírkou rozezvučel břevno. Když v dobré pozici minul také Bassey, strachovali se Jihočeši o výsledek až do konce. Zvlášť když se Nečas prodral přes obránce, ale lobem nepřekonal Vorla. Velkou šanci spálil i Gembický, který zblízka promáchl.

Liberečtí dřeli a prali se o remízu, jenže plány jim zkomplikovalo i zranění Tupty, který musel nuceně střídat. V 84. minutě efektně pálil z otočky mimo Koscelník a čas se Severočechům krátil. V závěru hráli vabank a Hora mohl definitivně stvrdit tříbodový zisk, Knobloch však výtečným zákrokem udržel tým ve hře. Ve třetí minutě nastavení se všem domácím fandům zastavilo srdce, ale Vorel vyrazil tutovku Nečase zblízka. Další šanci si už Slovan nevypracoval a odešel poražen.

5. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Slovan Liberec 1:0 (1:0)
Branka: 18. Sladký. Rozhodčí: Batík - Nádvorník, Lakomý - Franěk (video). ŽK: Hora, Škoda, Novák, Horejš (trenér) - Faško. Diváci: 2679.
Č. Budějovice: Vorel - Sladký, Králik, Talověrov, Novák - Hellebrand (78. Vais), Čavoš - Brandner (60. Tolno), Hora, Mihálik (78. Mršič) - Bassey (85. Škoda). Trenér: Horejš.
Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Chaluš, Mikula, Fukala - Koscelník, Purzitidis (56. Tupta, 80. Lehoczki), Faško, Mészáros (46. Gembický) - Rabušic (74. Nečas), Rondič (46. Frýdek). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články