Hlavní obsah

Jablonec - Slovácko 1:1Jablonec šetřil opory, dramatickou bitvu vyrovnal z penalty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Jurečka 0 : 1
76. Čvančara (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Hynek PreislerSport.czPrávo

Fotbalové Slovácko se stejně jako na jaře ujalo v neděli na Střelnici vedení gólem do šatny, tentokrát však náskok neudrželo. Jablonec chvíli před koncem vyrovnal z pokutového kopu. S týmem z Uherského Hradiště v rámci 5. kola remizoval 1:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Tomáš Čvančara z Jablonce a Vlastimil Daníček ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Kouč Petr Rada den po svých 63. narozeninách proti Slovácku výrazně zamíchal s obvyklou základní jedenáctkou. Oproti čtvrtečnímu utkání play off Konferenční ligy se Žilinou (5:1) udělal hned sedm změn. Na čtvrteční odvetu na Slovensku šetřil Doležala, Pleštila, Považance, Kroba, Pilaře, Holíka i Kratochvíla.

V prvním poločase Jablonec dvakrát nastřelil brankovou konstrukci, ale více nebezpečných šancí si vypracovali hosté. A stejně jako v únoru jednu proměnili až v samotném závěru první půle. Jak vypadal gól do šatny? Holzer z levé strany odcentroval do šestnáctky a Jurečka zhruba z jedenácti metrů balon jemně usměrnil přesně k tyči. Míč se do sítě ještě odrazil od tyčky.

Poprvé tým z Uherského Hradiště, jemuž na lavičce chyběl potrestaný trenér Martin Svědík, zahrozil už v 9. minutě a domácí měli štěstí. Petržela se ve vápně šikovně zbavil bránícího hráče a vystřelil přesně k tyči. Hanuš již byl překonán. Na brankové čáře ho však zastoupil Malínský a míč vyrazil hrudí. Do dobré příležitosti se dostal po čtvrthodině hry i Sadílek, ve 39. minutě Jurečka a o dvě minuty později střelu stejného hráče po rychlém brejku Hanuš chytil. Nestačil až na jeho hlavičku z poslední minuty.

Zelenobílí tak půli prohráli 0:1, přestože i oni jednou slavili. V 11. minutě Martinec přiklepl míč z druhé vlny nabíhajícímu Houskovi a ten trefil tyč. Vyražený míč za Nguyenova záda poslal Čvančara, systém VAR však potvrdil, že stál v ofsajdu. Podruhé hosty zachránilo břevno ve 23. minutě po pěkné střele Smejkala.

Po hodině hry Rada poslal na hřiště Doležala, Kroba i Považance a hru svého mužstva střídáními oživil. Doležal krátce po svém příchodu na plac hlavou branku jen těsně minul. Skórovat mohlo i Slovácko, v 67. minutě zneškodnil Hanuš Reinberkův pokus po centru Kadlece.

Jablonec vyrovnal před koncem z penalty. V 74. minutě vrátil míč do vápna domácí Pleštil, po vzdušném souboji s Kadlecem se na zemi ocitl Doležal a sudí Petřík ukázal na penaltovou značku. Hosté proti trestu vehementně protestovali, rozhodnutí však ještě posvětil VAR. Pokutový kop jistě střelou k pravé tyči Nguyenovy branky proměnil Čvančara, gólman skočil na druhou stranu. V nastaveném čase se ještě do statistik zapsal hostující Divíšek, jenž viděl červenou kartu za faul na Hübschmana.

5. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - 1. FC Slovácko 1:1 (0:1)
Branky: 76. Čvančara z pen. - 45. Jurečka. Rozhodčí: Petřík - Paták, Hurych - Orel (video). ŽK: Štěpánek - Nguyen, Mucha (trenér). ČK: 90.+2 Divíšek. Diváci: 2487.
Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Kubista, Zelený, Surzyn (62. Krob) - Hübschman - Malínský (77. Vaníček), Martinec (62. Považanec), Houska (46. Pleštil), Smejkal (62. Doležal) - Čvančara. Trenér: Rada.
Slovácko: Nguyen - Šimko, Daníček, Kadlec - Reinberk (72. Tomič), Havlík, Kohút (64. Kalabiška), Sadílek, Holzer (84. Vecheta) - Petržela (64. Šašinka), Jurečka (84. Divíšek). Trenér: Mucha.

Reklama

Související témata: