Hlavní obsah

Manchester City odhalí u stadionu sochy Silvy a Kompanyho, příští rok přibude i Agüero

Manchester

Fotbalový klub Manchester City odhalí před sobotním utkáním 3. kola anglické ligy proti Arsenalu u Etihad Stadium sochy svých bývalých hráčů Davida Silvy a Vincenta Kompanyho. Příští rok se podle klubového webu dočká stejné pocty i historicky nejlepší střelec "Citizens" Sergio Agüero.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Vincent Kompany v dresu Manchesteru City na archivním snímku.

Článek

Pětatřicetiletý záložník Silva hrál za Manchester v letech 2010 až 2020. Stejně starý Kompany působil v City v rozmezí let 2008 až 2019, osm sezon zastával funkci kapitána. S anglickým celkem oba vyhráli čtyřikrát Premier League a dvakrát Anglický pohár.

O dva roky mladší Agüero během deseti let v klubu (2011 až 2021) nastřílel 260 soutěžních gólů. V historickém pořadí mezi kanonýry Premier League je čtvrtý. Argentinský reprezentant vybojoval se "Citizens" dokonce pět titulů a jeden Anglický pohár.

"Rozhodnutí ocenit tyto hráče je založené na jejich mimořádném přínosu v proměně klubu, za nějž dohromady hráli 31 let," uvedl Manchester v prohlášení.

Silva nyní působí v San Sebastianu, Agüero v Barceloně. Kompany před rokem ukončil v dresu bruselského Anderlechtu hráčskou kariéru a stal se jeho trenérem.

Reklama