Hlavní obsah

Kamarův právník opět promluvil! Co řekl k rasismu v Rangers?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Glasgow/Praha

Skotsko, Rangers, rasismus. V poslední době hojně skloňované výrazy. Můžou za to fanoušci skotského fotbalového klubu Rangers FC, kteří rasisticky uráželi hráče Celticu, Japonce Kjoga Furuhašiho. Za Rangers hraje i v Česku dobře známý Glen Kamara, jehož právník se nyní k celé kauze vyjádřil.

Foto: Rangers Football Club

Tým Rangers FC.

Článek

„Doufám, že klub potrestá všechny osoby, které se zapojily do odporného rasistického zneužívání Kjoga," napsal na svém twitterovém účtu právník Aamer Anwar. Ten se otevřeně snaží bojovat proti rasismu a tento případ mu tedy nemohl uniknout.

Příznivci Rangers na sociálních sítích zveřejnili video, kde zpívali rasistickou písničku, při které ukazovali šikmé oči a uráželi tak japonského útočníka Furuhašiho. Klub jejich chování odsoudil, fotbalistu podpořil a hledá viníky.

„Nezáleží na tom, který tým podporujete, není to odpovědnost Glena Kamary, jako oběti rasismu, ani jiné osoby s rozdílnou barvou, aby provedli akci. Vy ji musíte udělat," pokračoval právník Kamary, kterého údajně rasisticky urazil slávistický obránce Ondřej Kúdela v utkání Evropské ligy.

Reklama

Související témata:
Právníci