Hlavní obsah

Slavia varuje fanoušky: Do Polska nejezděte. Když se tam vydáte, hlavně nenápadně!

Evropská liga? Nebo snad jen třetí evropská soutěž v pořadí - Konferenční liga? Odpověď na tyto otázky dá fotbalové Slavii ve čtvrtek od 21:00 klíčový zápas v boji o Evropskou ligu na půdě Legie Varšava. Jistotu mají Pražané jedinou, utkání odehrají bez podpory fanoušků v sektoru hostů. Platí rozhodnutí UEFA, že hostující klub nedostane obvyklý sektor hostí, ani žádné další vstupenky. UEFA se tak snaží bránit šíření infekce covid-19. „Vyzýváme proto fanoušky, aby na zápas necestovali," žádá Slavia na internetových stránkách klubu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fanoušci Slavie v akci.

Článek

Podle nařízení UEFA platí následující pravidlo. Aby byla zachována sportovní férovost, každý tým bude mít možnost hrát před domácími fanoušky v souladu s rozhodnutím místních odpovědných úřadů. Situace bude přezkoumána až před skupinovou fázi všech tří Evropských soutěží. „Rozhodnutí platí i pro zápas Slavie ve Varšavě. Slavia nemá nárok na žádné vstupenky," upozorňuje klub z Edenu své příznivce.

Stejně jako třeba v případě pražské Sparty při utkání ve Vídni, kde se na stadionu objevili příznivci Letenských, se i v případě Slavie dá očekávat, že někteří fans přesto cestu do Polska podniknou. „Pokud se do hlavního polského města přesto vydáte, důrazně doporučujeme chovat se nenápadně. Varujeme před chozením po městě v sešívaných symbolech a zpíváním slávistických chorálů," stojí na internetových stránkách vršovického klub.

„Pro všechny případy bude ve městě i na stadionu přítomen zaměstnanec Slavie určený pro komunikaci s fanoušky a na něj se můžete v případě potřeby obrátit na twitterovém profilu a ve facebookové skupině. Vstupenky však zařídit nemůže a neumí!" upozorňuje Slavia.

I polský klub však řeší problém, kvůli chování fanoušků je uzavřena tribuna Sever, kde sídlí kotel a nejtvrdší jádro příznivců Legie.

Reklama