Hlavní obsah

Přestup sešívané hvězdy padl. Proč?

Kodaň/Praha
Aktualizováno

Konec přestupového období se kvapem blíží. Vypadalo to, že Slavia se bude muset rozloučit s jedním ze svých hráčů. Deník Ekstra Bladet tvrdil, že fotbalista Peter Olayinka je blízko novému angažmá. Se záložníkovým odchodem to ale nakonec tak horké nebude, alespoň co se týče transferu do FC Kodaň. Podle zpravodajského webu Idnes totiž jednání ztroskotalo. Na vině je prý výše odstupného.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Jan Kuchta, Nicolae Stanciu, Peter Olayinka a Jan Bořil oslavují gól na 2:0 v utkání s Jabloncem. Archivní foto

Článek

Dánský celek v pondělí stvrdil přestup Mahammeda Daramyho do Ajaxu a na jeho místo si vyhlédl právě slávistického záložníka. Ekstra Bladet uvádí, že přestup už by měl být dohodnutý a klub z Edenu by za Olayinku měl vyinkasovat přibližně 90 milionů korun.

Podle serveru Transfermarkt je však cena nigerijského záložníka mnohem vyšší. Právě to mělo být největší překážkou k dohodě obou stran. Sešívaní chtěli za pětadvacetiletého reprezentanta větší obnos.

Informace ohledně krachu jednání se však různí. Zpravodajský server Isport přišel s verzí, že k finálnímu podpisu nedošlo proto, že fotbalista neprošel zdravotní prohlídkou.

Olayinka toho za Pražany v poslední době moc neodehrál a ani v minulé sezoně nebyl počet jeho startů kvůli zraněním vysoký. Dříve byl však jedním ze strůjců slávistických úspěchů, hlavně v pohárech.

O Olayinku byl údajně zájem také v německé bundeslize. O autora dvaadvaceti branek v sešívaném dresu usiloval VfB Stuttgart. Vedení úřadujícího mistra ale prý po německém kubu požadovalo za přestup 10 milionů eur (přibližně 250 milionů korun) a jednání na tom mělo ztroskotat.

Reklama