Hlavní obsah

Velká ostuda! Má rezignace? Uvidím, vedení tohle přejít nemůže, přiznal Hoftych po trapasu

Chtěli alespoň trochu uhasit krizi a proti třetiligovým Zbuzanům v domácím poháru stopnout sérii proher. Místo toho Liberec doma padl 1:2 a v MOL Cupu senzačně končí už ve druhém kole. „Velká ostuda,“ uznal liberecký kouč Pavel Hoftych a omlouval se fanouškům.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Liberce Pavel Hoftych.

Článek

Zvažujete po vyřazení rezignaci, nebo ještě chcete krizi zlomit?

Uvidím, nechám si prostor do zítra. Stejně si myslím, že nějaká reakce přijde od vedení, které tohle přejít nemůže. Jsem natolik zkušený, a působil jsem i ve funkci generálního manažera, takže vím, že trenér je vždy zodpovědný a já se zodpovědnosti nevzdávám. Tohle je ostudný zápas, který určitě není dobrou vizitkou. Zodpovědná osoba jsem já. Uvidíme, co bude zítra. I já zvážím své možnosti.

Co jste po zápase hráčům řekl?

Vůbec nic. Myslím, že to ani žádný komentář nepotřebuje. Snažili jsme se tým ještě v poločase vyburcovat a udělat nějaké změny, ale takhle nepohlídaný standardní situace jsou taky tragédie... Po zápase už nebyl důvod k žádným proslovům. Všichni vědí, že je to trapný utkání a nějak v kabině lítat a jančit nemá žádnou cenu. Tohle se nemělo stát.

Kde byl hlavní problém?

Hlavní problém byly dvě standardky, které jsme nezvládli pohlídat, naše produktivita a schopnost dostat se do koncovky. S Budějovicemi jsme druhý poločas byli nebezpeční a měli hodně šancí. Dnes jich nebylo tolik, a když jsme nějaké měli, špatně jsme je vyřešili. Zbuzany hrály velmi obětavě a dobře. Dělaly nám problémy při zisku balonu brejkovými situacemi. Ať už byly obměny v sestavě kvůli zdravotnímu stavu, nebo vytížení hráčů, tahle sestava měla soupeře jednoznačně porazit. Kór když nám hrály karty do rukou a hráli jsme v domácím prostředí a před našimi fanoušky, kterým se tímto za celý zápas omlouvám.

Probíhá s majitelem Ludvíkem Karlem komunikace o výraznějším doplnění kádru?

Debaty probíhají pořád, ale změny v kádru teď nebudu komentovat. Při vší úctě k soupeři, takový zápas současné mužstvo v domácím prostředí musí vyhrát. Pokud to nezvládneme, je něco špatně. Zbuzanům gratuluju, pro nás je to velká ostuda.

Reklama

Související témata: