Hlavní obsah

Zemětřesení v Liberci. Pohárový trapas odnesl jako první Hoftych

Liberec

Ostudné vyřazení z domácího poháru s třetiligovými Zbuzany jako první odnesl hlavní trenér Liberce Pavel Hoftych. Dopolední trénink již vedl jeho asistent Miroslav Holeňák. Hráči podle informací Sport.cz absolvovali důrazné pohovory u vedení. Slovan prohrál se Zbuzany na svém hřišti ve 2. kole MOL Cupu 1:2. Po bídném startu do sezony končí Hoftych ve funkci jako první kouč v této sezoně nejvyšší soutěže.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Pavel Hoftych už není trenérem Liberce..

Článek

Liberec teď hledá náhradu. Spekuluje se o Martinu Haškovi, který v Liberci v devadesátých letech hrál, podle informací Sport.cz však klub se zkušeným koučem nejedná. Ve fotbale se však věci často bleskově mění...

Trojnásobný mistr musí každopádně jednat rychle. Už v sobotu ho čeká na stadionu U Nisy zápas se Zlínem. Zatím je poslední s jedním bodem a skóre 1:9.

„Nějaká reakce přijde od vedení, které tohle přejít nemůže. Jsem natolik zkušený, a působil jsem i ve funkci generálního manažera, takže vím, že trenér je vždy zodpovědný a já se zodpovědnosti nevzdávám. Tohle je ostudný zápas, který určitě není dobrou vizitkou. Zodpovědná osoba jsem já," předpověděl svůj konec u prvního týmu bezprostředně po utkání 54letý trenér, který Severočechy trénoval od června roku 2019 a v první lize ho vedl v 72 zápasech s bilancí 28 výher, 17 remíz a 27 proher. Před rokem Slovan dovedl až do základní skupiny Evropské ligy.

Reklama

Související témata: