Hlavní obsah

Legia Varšava - Slavia 2:1Slavia oslabení nezvládla a do Evropské ligy se nekvalifikovala!

Slavia cíl v podobě účasti v Evropské lize nenaplnila! Po krachu snu o účasti v Lize mistrů úřadující český šampion prohrál odvetu play off Evropské ligy na hřišti Legie Varšava a musí se spokojit s účastí v nově vzniklé Konferenční lize.

Slavia do Evropské ligy přes Legii Varšava nepostoupilaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Horší scénář si Slavia těžko mohla představit. Ještě se nenaplnila třetí minuta a Pražané hráli v deseti. Holeš totiž sestřelil Martinse a rozhodčí záložníka českého mistra poslal do sprch.

Do přestávky se početní oslabení na hře Pražanů nijak neprojevilo. Trpišovského tým byl pevnější, soudržnější a koncentrovanější. A kdyby Tecl po čtvrthodině v tutové příležitosti netrefil jen domácího gólmana, mohli Pražané slavit.

V dalším průběhu však Legia hru řídila k obrazu svému a několikrát mohla skórovat. Jenže Mladenovič i Jedrzejczyk si nepřišli na výborně chytajícího Koláře. A těsně před pauzou pak domácí šokoval Ekpai, jehož dělovku po odraženém centru z kopačky Stanciua zastavila až síť v brance Legie.

Kolář Slavii držel

Po obrátce domácí zvyšovali obrátky a Slavii se dařilo držet vedení jen díky zákrokům Koláře. Každopádně ještě dostala šanci zlomit domácí tým, protože sám na Boruce se řítil Tecl, jenže ani další tutovku využít nedokázal.

Obrovskou efektivitu naopak prokázali domácí. Když Lopes z pravé strany nacentroval do pokutového území, byl brankář Pražanů proti umístěné hlavičce Emreliho bezmocný.

Já jsem to pokazil, kál se Tecl, když Slavia vyklidila pozice v Evropské lizeVideo: O2 TV Sport

Navýšit náskok polského klubu následně mohl Lopes, ale jeho umístěnou střelu k pravé tyči dokázal Kolář vytěsnil. Když však po sedmdesáti minutách hry z pravé strany nacentroval Mladenovič, balon lehoučce hlavou usměrnil Emreli a Legia juchala nad těsným vedením.

V závěru sice Pražané ze všech sil i v deseti usilovali o vytvoření tlaku a skutečně dokázali polský tým zatlačit k jeho brance. V nastavení dokonce po rohovém kopu mohli vyrovnat, jenže Olayinka z malého vápna ve vyložené šanci přestřelil.

Foto: Ludmila Mitrega, ČTK/AP

Tomáš Holeš viděl už v 3. minutě červenou kartu

Slavia tak poprvé od podzimu 2017 bude chybět v jedné ze dvou nejprestižnějších evropských soutěží, což pro klub znamená citelnou ztrátu z hlediska sportovního i ekonomického.

Odvetné utkání 4. předkola fotbalové Evropské ligy:
Legia Varšava - Slavia Praha 2:1 (0:1)
Branky: 59. a 70. Emreli - 45. Ekpai. Rozhodčí: Dias - Tavares, Ribeiro (všichni Portug.). ŽK: Holownia, Mladenovič, Lopes - Ekpai, Kúdela, Bořil. ČK: 3. Holeš (Slavia). První zápas: 2:2, postoupila Legia.
Legia: Boruc - Nawrocki, Wieteska, Holownia (56. Pekhart) - Jedrzejczyk, Slisz, Martins (25. Lopes), Mladenovič - Josué, Luquinhas - Emreli (80. Muci). Trenér: Michniewicz.
Slavia: Kolář - Bah (71. Sima), Kúdela, Zima, Bořil - Hromada (70. Traoré), Holeš - Ekpai, Stanciu (81. Olayinka), Schranz (81. Krmenčík) - Tecl (65. Lingr). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: