Hlavní obsah

Slavia pod palbou! Přeplácíme hráče i trenéry, zuří fanoušek. Jak reagoval Tvrdík?

Praha

Obrovské zklamání. A taky díra v rozpočtu. Fotbalová Slavia si brousila zuby na poklad spojený z účastí v základní skupině Ligy mistrů, pak si jako cíl stanovila účast v základní skupině Evropské ligy. Nakonec z toho bude po čtvrtečním krachu ve Varšavě jen Konferenční liga. „Byl to bojovný výkon, jsem na tým pyšný," napsal na sociální sítě po porážce 1:2 předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. Po utkání ale čelil kritice fanoušků on sám i trenérské vedení mistrovského týmu.

Fotbalisté pražské Slavie podlehli Legii Varšava a EL si nezahrajíVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Střelec gólu Slavie Ekpai po utkání ve Varšavě

Kouč Trpišovský: Rozhodujícím faktorem byla produktivita

Remíza 2:2 nebyla pro sešívané dobrým odrazovým můstkem. Plány na úspěch na půdě mnohými fanoušky podceňované Legie pak narušilo i brzké vyloučení Holeše. Červenou kartu viděl už ve třetí minutě. Tvrdík dal po závěrečném hvizdu najevo, že v hráči nevidí hlavní postavu, která stála za varšavským krachem. „Tomáš Holeš nám přinesl mnoho fotbalové radosti. Dnes měl smůlu," zastal se vyloučeného hráče.

Slavia šla i v deseti po trefě Ekapie do vedení a všechno vypadalo pro sešívané dobře. Jenže ve druhé půli přišel krach v podobě dvou inkasovaných branek. Pražané se sice tlačili před branku soupeře, jenže všechno bylo marné. „Prohra se cti! Těšíme se s pokorou na Konferenční ligu," uvedl na sociálních sítích Tvrdík.

Vedení týmu v některých příspěvcích na sociálních sítích čelilo kritice. Podle fanoušků měla Slavia polského soka vyřadit a považují vše za selhání a chybu šéfů klubu i trenérského týmu. Proti útokům se Tvrdík důrazně ohradil.

„Jestli chcete hrát Konferenční ligu s diváky, tak jako omluvu očekáváme pro permanentkáře lístky zdarma. Jednoznačná chyba vedení a trenéra. Stačilo prodloužit Deliho, nebo koupit jiného stopera. Hlavně, že přeplácíme hráče, trenéra. Pro mě ostuda," napsal fanoušek Pavel Sokolík předsedovi představenstva Slavie.

„Pane Sokolíku, Váš tweet ubohostí konkuruje tweetu redaktora Sportu pana Dvořáka. Stydím se, že tohle trenéři a tým budou číst. Vrátím Vám ze svého peníze za permanentku. Po výhře a po prohře stojíme za týmem," reagoval Jaroslav Tvrdík.

Já jsem to pokazil, kál se Tecl, když Slavia vyklidila pozice v Evropské lizeVideo: O2 TV Sport

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen