Hlavní obsah

Liberec - Zlín 0:1Krize trvá, oslabený Slovan doma znovu padl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
82. Tkáč 0 : 1
Záznam online reportáže

Trápení Liberce nemá dno. V týdnu po výbuchu s třetiligovými Zbuzany U Nisy skončil kouč Pavel Hoftych, ale impuls nezabral. V lize poslední Slovan hrál posledních dvacet minut bez vyloučeného Koscelníka a Zlín přesilovku v utkání 6. kola fotbalové Fortuna ligy dokázal využít. Pod Ještědem vyhrál 1:0. Vítězný gól vstřelil osm minut před koncem střídající Tkáč po čtyřech minutách na hřišti.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Michael Rabušic ze Slovanu a Martin Cedidla ze Zlína.

Článek

Liberec koučoval po konci kouče Pavla Hoftycha provizorně jeho asistent Miroslav Holeňák s trenérem týmu do 19 let Pavlem Čapkem. Ale záskok k bodům nevedl.

První poločas obě mužstva odehrála prakticky bez šancí. Střely na branku během úvodních 45 minut? 0:0. Liberec hrozil především centry ze stran do vápna, tam však bezpečně vládl Rakovan. Modrobílým chyběla větší kvalita při přechodu přes střed hřiště a klid v předfinální a finální fázi. Za zmínku stojí ještě šance Rabušice ve 32. minutě, jeho střelu však hosté srazili na roh.

Hosté se dostali jen k několika nepřesným střelám zpoza vápna Poznarem. V poslední minutě před pauzou však měli největší šanci první půle. Hrubý šikovně nahrál do dobré pozice Poznarovi, ten však ještě míč posunul do strany Dramému a jeho střelu Fukala zblokoval. Ve 22. minutě pak ještě na poslední chvíli ukopl míč do bezpečí Chaluš před Čanturišvilem.

Po pauze Severočeši směrem dopředu přidali a u všeho byl Havelka. Právě on mohl skóre změnit krátce po pauze. Po standardní situaci se k Havelkovi dostal odražený míč, z voleje však přestřelil odkrytou branku. V 53. minutě zase 23letý záložník krásně našel Faška, jeho střelu z úhlu levačkou na bližší tyč Rakovan vyrazil. V 56. minutě Zlínským pomohlo i štěstí. Havelkův přetažený centr orazítkoval břevno Rakovanovy branky.

Stoupající liberecký tlak zbrzdil Koscelník, kterého v 69. minutě po konzultaci s VAR sudí Dalibor Černý přísně vyloučil za nechtěné šlápnutí na Čanturišvila.

Hosté přesilovku využili v 82. minutě, kdy se po centru střídajícího Reitera z pravé strany ve vápně hlavou prosadil další náhradník Tkáč, který byl na hřišti necelé čtyři minuty. Ševci těsný triumf uhájili. Liberec na svém stadionu prohrál v této sezoně i svůj čtvrtý ligový zápas a v tabulce zůstává s jedním bodem poslední.

Fotbalová liga - 6. kolo:
Slovan Liberec - Fastav Zlín 0:1 (0:0)
Branka: 82. Tkáč. Rozhodčí: Černý - Vlček, Váňa - Kocourek (video). ŽK: Chaluš, Knobloch - Conde. ČK: 69. Koscelník (Liberec). Diváci: 2439.
Liberec: Knobloch - Gebre Selassie (60. Gembický), Chaluš, Mikula, Fukala - Havelka, Faško - Koscelník, Frýdek (61. J. Nečas), Rondič - Rabušic (72. Lehoczki). Trenér: Holeňák.
Zlín: Rakovan - Fillo, Cedidla, Simerský, Procházka - Dramé (62. Reiter), Hlinka (90.+3 Janetzký), Conde, Čanturišvili (79. M. Nečas) - Hrubý (79. Tkáč) - Poznar. Trenér: Kalivoda.

Reklama

Související témata: