Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Teplice 4:2První výhra na podzim! Klokani i díky penaltám slaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Mareš 0 : 1
41. Chramosta (penalta) 1 : 1
45. Krch 2 : 1
59. Chramosta (penalta) 3 : 1
89. Fortelný 3 : 2
90. Koubek 4 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Až napošesté to vyšlo. Fotbalisté Bohemians 1905 slaví premiérové vítězství na podzim v první lize, v nedělním duelu 6. kola porazili u Botiče 4:2 Teplice. Hosté vedli brankou kapitána Mareše, Klokani však duel otočili dvěma slepenými góly Chramosty a Krcha před přestávkou. Ve druhé půli pečetil jejich triumf z druhé penalty Chramosta. Severočeši v závěru snížili Fortelným, vzápětí se ale trefil Koubek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Krch z Bohemians oslavuje gól na 2:1 během utkání s Teplicemi.

Článek

Pražané, kteří v lize vyhráli po devíti zápasech, se ještě pořádně nerozkoukali a mohli prohrávat. Ve 12. minutě Ljovin podskočil centr a Moulisova rána s pomocí zákroku Le Gianga zatřásla břevnem. Domácí nebrali teplickou hrozbu vážně, ve 22. minutě prohrávali. Na parádní centr z levé strany si naskočil na malém vápně Mareš a hlavou nedal Le Giangovi šanci.

Pražany probrala situace ze 40. minuty. Bartek ve vzdušném souboji přetlačil Moulise, kterému se míč utřel o ruku, sudí Zelinka nařídil pokutový kop. Chramosta z něj vyrovnal, byť Čtvrtečka vystihl stranu, míč mu proletěl pod tělem. Domácí útočník se trefil v soutěžním utkání přesně po roce.

Těsně před pauzou Klokani obrat dokonali. Opět se prosadili ze standardní situace: na rohový kop si vyskočil Krch a hlavou poslal domácí do vedení. Zkraje druhého poločasu mohlo být u Botiče ještě radostněji. Přímý kop Květa z pravé strany doplachtil k Bartkovi, který orazítkoval tyč. Nemuselo ho to však mrzet, po hodině hry dostali Klokani po upozornění videorozhodčího výhodu další penalty. Chramosta se opět nemýlil – 3:1. Definitivně do kolen mohl srazit hosty Keita, který postupoval sám na Čtvrtečku. Koncovku však nezvládl, balon poslal vedle.

Velkých ovací Ďolíčku se vzápětí dočkal zkušený Jindřišek, který po pětiměsíční pauze, zaviněné zranění, vyběhl na ligový trávník. Oblékl si okamžitě kapitánskou pásku, kterou mu přenechal Krch. V závěru sice snížil Fortelný, Klokani si však výhru už nenechali vzít. Naopak Koubkem zvýšili na 4:2.

Fotbalová liga - 6. kolo:
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 4:2 (2:1)
Branky: 41. a 59. obě z pen. Chramosta, 45.+2 Krch, 90.+3 Koubek - 22. Mareš, 89. Fortelný. Rozhodčí: Zelinka - Kříž, Vodrážka - Franěk (video). ŽK: Květ, Köstl - Chlumecký, Mareš, Knapík, Jukl. Diváci: 3379.
Bohemians: Le Giang - Dostál, Köstl, Krch, Vondra - Ljovin, Květ (73. Jindřišek) - Keita (73. Novák), Hronek (87. Koubek), Bartek (90.+5 Fulnek) - Chramosta (73. Necid). Trenér: Klusáček.
Teplice: Čtvrtečka - Laňka, Mazuch, Knapík, Chlumecký - Jukl, Mareček (62. Fortelný) - Černý, Krunert (46. Trubač), Moulis (62. Ledecký) - Mareš (79. Kodad). Trenér: R. Kučera.

Reklama

Související témata: