Hlavní obsah

Zase zbytečná prohra, lamentoval Bílek, když Plzeň prvně v lize padla

Mladá Boleslav

Druhý krach fotbalové Plzně za sebou. Po čtvrtečním vyřazení z předkola Konferenční ligy svěřenci trenéra Michala Bílka prohráli v neděli ligovou bitvu s Hradcem Králové. Pro Západočechy šlo o první ztrátu v probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže, zatímco Východočeši v „mladoboleslavském azylu" slavili první výhru po návratu mezi elitu. Viktoria navíc ztratila první místo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Střelec gólu Hradce Jakub Rada.

Článek

„Obě porážky byly naprosto zbytečné. Prohráli jsme dva důležité zápasy, takže pocity všech v klubu nejsou nic moc," posteskl si Michal Bílek, trenér Plzně.

Ta nezvládla ve čtvrtek odvetu play off Konferenční ligy na hřišti CSKA Sofia, a přestože doma vyhrála 2:0, vyklidila pozice na mezinárodní scéně. Trenér Bílek pro utkání v Mladé Boleslavi udělal šest změn v základní sestavě. Jenže před přestávkou postupně neuspěli ve velkých šancích Janošek, Šulc a Sýkora. A po pauze přišel pro hosty šok.

„Věděli jsme, že máme skvělou šanci Plzeň porazit. V kabině v rámci přípravy zaznělo, že hráči Viktorie budou jistě unavení a zklamaní. Vyřazení z Evropy po takovém průběhu, to je velká rána a zamává s psychikou každého. A ještě k tomu jedete k zápasu proti Hradci, který upřímně, není tak atraktivní. Všechno nám hrálo do karet," smál se spokojeně Jakub Rada, autor jediného gólu zápasu.

„Hezčí jsem nikdy v životě nedal," přemítal nad trefou zpoza velkého vápna, kdy v 58. minutě přebral balon po přihrávce od Mejdra a z kroku vystřelil. Balon se otřel o břevno a zapadl do sítě.

„Jsem rád, že jsme to konečně prolomili a připsali si v kolonce vítězství první čárku. A samozřejmě těší, že to bylo proti Plzni, která patří k tuzemské elitě. Nejde však o žádnou osobní satisfakci," prohlásil trenér Východočechů Miroslav Koubek, který v létě 2015 dovedl Plzeň k titulu, aby následně po nezdaru v boji o Ligu mistrů dostal na západě Čech padáka.

„Do půlky jsme dobře kombinovali, ale nevytěžili žádný gól. Po pauze jsme dvacet minut prospali. Byli jsme pasivní. Domácí si připsali krásný gól. A my jsme se nedokázali dostat do kloudné šance," bědoval Bílek.

„Věřím, že nám prospěje nadcházející reprezentační pauza. Potrénujeme a následně snad předvedeme zase naši sílu, protože v předešlých týdnech jsme sehráli hodně utkání," připomínal Bílek, že Plzeň měla skutečně náročný program proložený pohárovými duely.

Reklama

Související témata: